MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ileriki yıllarda, kapatılan belde belediyelerinin tekrar açılması için çalışacaklarını söyledi.
Partisini seçim çalışmaları için dün Muğla’ya gelen Bahçeli, bugün Ula İlçesi’ne bağlı Akyaka Beldesi'ne geçti. Geceyi, Marmaris Martı Resort Otel’de geçiren Bahçeli, bugün 29 kilometre uzaklıktaki Akyaka Beldesi'ndeki Kadın Azmağı kenarındaki 'Kordon Restoran’da partililerle kahvaltı yaptı. Daha sonra Akyaka Belediyesi’ne geçen Bahçeli’yi, burada, 3 hafta önce CHP’den istifa edip, partisine geçen Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, kucağında 2 yaşındaki kızı Cemre ile kapıda karşıladı. Belediye Başkanı Çalca, ardından makamında Bahçeli’ye çalışmaları ve belde hakkında bilgiler verdi. Bahçeli, böyle güzel bir beldenin belediyeden mahrum bırakılmasını doğru bulmadığımı belirtti. Bahçeli, şöyle konuştu:
"İnşallah ileriki yıllarda kapatılan belde belediyelerinin açılması noktasında gayret göstereceğiz. Böyle güzel ve turizme açık alanda belediye hizmetlerini ortadan kaldırarak köye dönüştüren düşünce yanlış bir düşüncedir."
Konuşmasının ardından partililer Bahçeli’den, partilerine yeni geçen Belediye Başkanı Çalca’ya MHP rozeti takmasını istedi. Yanlarında rozet olmaması üzerine bir partilinin yakasındaki rozeti alan Bahçeli, Çalca’ya taktı. Başkan Çalca, ziyaretin sonunda Bahçeli’ye beldedeki ressamlardan birine ait bir tablo ile beldenin yavaş şehir belde belgesi beratı örneğini hediye etti.
PARTİLİLİLERE SESLENDİ
Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik gruba hitaben bir de konuşma yapan Bahçeli, "Dün sabahtan bu yana Muğla’dayız. Birçok ilçeyi gezerek şu an da Akkaya’ya uğramış bulunuyoruz" dedi. Bu sırada kulağına eğilen bir partilinin uyarısı üzerine, "Akyaka’ya, uğramış bulunuyoruz" diyerek, düzeltip, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ahmet Çalca beyefendi MHP’yi şereflendirerek aramıza katılmış ve Ula Belediye Başkan adayımızdır. Ancak, böyle güzel bir beldenin belediyeden mahrum bırakılması yanlıştır. Ahmet Çalca beyefendi bu kez, Allah nasip eder seçilirse, Ula Belediye Başkanı olarak sizleri yalnız bırakmayacak. Akyaka’daki bütün hizmetleri bu defa Ula Belediye Başkanı olarak sizlere sunmaya gayret gösterecektir. Bu nedenle bu seçimlere önem vermeliyiz. Bu seçimler sadece belediye başkanını seçmekle kalmayacak, milletimizin geleceğini de ilgilendiren seçim olacaktır. Bu nedenle mazeret kabul edilmeksizin sandığa giderek oylarımızı kullanmalıyız. Milletimizin geleceği için bir adım atarak bazı sorumluluk ve yanlışlıklar ile çirkin olayları ortadan kaldırabilecek yeni bir anlayışa sahip olmalıyız. Böylelikle de bu ülke AKP’den kurtulmalı. Bugünkü iktidar ömrünü tüketmiştir ve milletimize vereceği bir şey kalmamıştır. Kendilerinin hükümetten ayrılması onlar için hayırlı olacaktır.  AKP’ye oy veren arkadaşlarımız, 'AKP nereye gidiyor?' diye sormalıdır. Çünkü onların değerli oylarıyla 11 yıldan bu yana iktidar olan bu zihniyet şimdi Türkiye’yi felakete doğru sürüklemektedir. Bu iktidarı kısa süre içinde Türkiye’nin başından uzaklaştırmak gerekir. 30 Mart bir başlangıçtır. Cumhurbaşkanlığı seçimi peşinden de milletvekilliği seçimleri olacaktır. 30 Mart iktidar değiştirmez ancak değiştirme noktasında bir işaret ortaya koyar. Seçime hazırlıklı olmalı mutlaka belediye başkanlarımızı seçmeli ve AKP’yi uyarmalı, milletimizi de uyandırmalıyız."
Bahçeli konuşmasının ardından Muğla’ya hareket etti.