GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Gül  ile görüşmenizde kendisine çatı aday önerisi götürdüğünüz iddiası basında yer aldı. Bu iddianın gerçeklik payı var mıdır?" şeklindeki sorusuna, "Basına saygımız var. Basında her yazılanın da doğru olmadığı kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımıza eğer bir öneride bulunmuşsak, aynı kökten gelen kardeş bir partiye bu öneriyi niye saklayalım?" diye yanıt verdi.
'ÇATI ADAY FORMÜLÜNÜ ÇOK ÖNEMSİYORUZ'
Destici ise  MHP'nin Türkiye'nin en köklü siyasi partilerinin başında geldiğini belirterek, Bahçeli'nin Türkiye'nin zor durumlardan çıkmada ve toplumsal uzlaşmada çok önemli katkı sunduğunu dile getirdi. Destici, şöyle devam etti:
"Seçilecek cumhurbaşkanı ile ilgili bizim ortaya koyduğumuz ana esaslar ile sayın genel başkanın bugün bize anlattığı esasların uyuşmuş olmasını görmekten büyük mutluluk duyduk. Hem anayasaya uygunluk, anayasal çerçevede kalınması ve bütün toplumu kucaklayacak bir şahsiyet olması hem de tarafsızlığını asla yitirmemesi tabii bunların başında geliyor. İnşallah Türkiye bu şekilde bir cumhurbaşkanı seçecektir diye düşünüyorum. MHP'nin bu konuda, sayın genel başkanın şahsında ortaya koymuş olduğu çatı aday formülünü çok önemsediğimizi ve burada bir netice alınabilirse gerçekten, hatta bu çatı mümkün olsa Türkiye'nin her kesimini kucaklayabilirse ve kapsarsa ben Türkiye'nin birliği ve beraberliği açısından içinden geçtiği konumu da göz önüne alarak gerçekten çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu gelişmeler sürecek, inşallah olumlu bir netice alınır ve Türkiye cumhurbaşkanını huzur içinde, barış içinde toplumsal bir kucaklaşma ile seçer diye düşünüyorum."

(HT/SS)