BARZANİ İLE YANDAŞSIN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Batı Antalya turunun son durağında partisinin Kemer ilçe başkanlığınca Akka Antedon Otel’de düzenlenen partiye katılım törenine katıldı.
MHP Lideri Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart 2014 yerel seçimlerini Türkiye için çok önemli bir seçim olduğunu söyledi. Devlet Bahçeli, bu seçimlerde sadece belediye başkanlarını seçiminin yapılmayacağını, çok daha ötesinde Türk siyasi hayatına anlam yükleyen, yönetimin yeniden şekillenmesine fırsat veren önemli bir dönüm noktası olacağını kaydetti. Yerel seçimlerin Ak Parti’nin uygulamalarını sorgulandığı bir seçim olacağını belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Millet iradesiyle gelmiş bir siyasi iktidarı millet iradesiyle göndermeye fırsat tanıyan bir sürecin öncüsü olacaktır" dedi.
SEÇİM İTTİFAKI YOK
Seçimin bu özellikleri ve önemi doğrultusunda partisinin uzun süredir çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden MHP Genel Başkanı Bahçeli, 8 Aralık’ta İstanbul’da yapacakları 3’üncü aday tanıtım takdim toplantısıyla belediye başkan adaylarının tamamının açıklayacaklarını kaydetti. Partisinin 1396 belediye başkanlık seçiminin yapılacağı tüm çevrelerde seçimlere katılacaklarını belirten Devlet Bahçeli, seçim ittifakının gündemlerinde olmadığını söyledi.
BARZANİ’YLE YANDAŞSIN
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Diyarbakır’da Başbakan Erdoğan ve Mesut Barzani’nin buluşmasından bir gün önce Diyarbakır Valisi tarafından, paslandığı gerekçesiyle ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazılı tabelanın kaldırıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:"Başbakan geldi. Barzani geldi. Kimisi büyük Kürdistan’dan, kimisi Kuzey Kürdistan’dan bahsetti. Bu nasıl bir anlayıştır? ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünü ayaklar altına alıyorsun. Ondan sonra kalkıyorsun demokrasiden, insan haklarından, barıştan bahsediyorsun. Barzani’yle savaşta mısın da ‘Barış’ diyorsun. Sen Barzani’yle yandaşsın, İmralı canisini kurtarmak için el ele vermişsin.”
ŞEHİTLERE İNTİHAR DİYORSUNUZ
MHP Lideri Bahçeli, ‘Analar ağlamasın’ diyerek barış sürecinde 9 aydan bu yana şehit haberleri gelmediği iddiasının yalan olduğunu söyledi. Bahçeli, “Şimdi 9 aydan beri analar ağlamıyor, doğrudur. Ama bazıları şehit olarak geliyor, ‘intihar’ diyorsunuz ‘kaza’ diyorsunuz. Gerçeği söylemiyorsunuz” diye konuştu.
Konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli, aralarında CHP’li Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can’ın da bulunduğu yeni MHP’lilere parti rozetlerini taktı.