'BİR DİKTATÖR DOĞUYOR'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Antalya'daki üçüncü durağı Demre İlçesi oldu. Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 1500 kişiye konuşan Bahçeli, “Bugün siyasi iktidar, milletimizin adını yok farz etmektedir. Bir milleten bahsediyor. Bu milletin ne olduğunu söyleyemiyor yani 'Ben Türk milletiyim' diyemiyor. Her konuşmasında 36 etnik gruptan bahsediyor. Türk milletini saydığı 36 etnik unsurdan birisi haline getirmeye çalışıyor" diye konuştu.
Bunu yaparken Başbakan Erdoğan'ın millete de kızdığını kaydeden MHP Lideri Bahçeli, “Çiftçiye 'Ananı da al git' diyor ama Barzani'ye 'Hoşgeldin' diyor" dedi.
Türkiye'de bir gerilim stratejisinin yürütüldüğünü ve gerilim stratejinden bir 'diktatör' doğduğunu savunan MHP Lideri Bahçeli, “Bu diktatörde ülkeyi yönetmeye talip olduğunu söylüyor. Kim ne derse desin hiç birisine aldırış etmiyor" dedi.
AĞLAYAN BAŞBAKAN YARDIMCISI
Konuşmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yüklenen ve kendisini 'ağlayan Başbakan Yardımcısı' ilan eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle konuştu:
“İki acıklı laf söyle, gözlerinden yaş döktürüyor. Memleketin içine battığı durumu görmüyor. AKP'yi övüp övüp geziyor. Recep Tayyip Erdoğan'a bir konuda bir cümle söylüyor. Ondan azar işitiyor. Sonra Recep Tayyip Erdoğan, 'Başbakan benim. Ne dersem o olacak' diyor. Peki, milletinden oy alırken böyle konuşmuyorsun. Milletin desteğin aldıktan sonra bu kibir nedir, bu şaşkınlık nedir? Nereye gidiyorsun Recep Tayyip Erdoğan?"
RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİZİSİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Batı Antalya turunda son miting noktası Kaş İlçesi oldu. Saat 17.30 sıralarında Kaş'a gelen Bahçeli, akşam saatlerinde yaptığı mitingde partisinin medyanın ilgi alanı içinde bulunmadığını söyledi. Medyanın, mevcut siyasi iktidarın kendi imkanlarıyla oluşturduğu, kontrol altına aldığı medya ve iktidar gücünü kullanarak korkutulan bir medya olarak iki kola bölündüğünü savunan Devlet Bahçeli, “Bu iki medya bir arada uzun yıllardan beri milletimize hizmet etmemektedir. Saat 6.30'da başlayan ve tekrarlarla ertesi sabahı bulan bir Recep Tayyip Erdoğan dizisi seyrediyorsunuz. İktidar ve iktidarda sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşü dışında milletimize ulaşan görüşler ve fikirler bulunmamaktadır" diye konuştu.
'DİKTATÖR OLMA YOLUNA KIVRILIYOR'
Yoksulluk, gelir dağılımında eşitsizlik, kadına yönelik şiddet, asayişsizlik gibi sorunlarının 11 yıllık AK Parti iktidarında çözülemediğini belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Yasaklar her tarafı sardı. Yasaklarla, demokrasiyle gelen şahsiyet diktatör olma yoluna kıvrılıyor" dedi.
AK Parti iktidarında söz konusu sorunların çözülmediği gibi katlanarak arttığını kaydeden Bahçeli, “Fakat bir azınlık türedi. AKP iktidarıyla türedi. AKP'yi oy verenler aç ve sefalet içinde, Recep Tayyip Erdoğan'a yandaşlık yapanlar gemicik sahibi oluyor" diye konuştu.
'EDEPSİZLİK, İNSAFSIZLIK'
Başbakan Erdoğan'ın Mesut Barzani'yle Diyarbakır buluşmasına yönelik eleştirilerini Kaş'ta da sürdüren MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 'Af çıkartacağım demokrasinin içine sokacağım' dediğini savunarak, “Demokrasinin içindekiler ne yapıyor, mecliste bölücü terörü besleyici konuşmalar yapmıyor mu? dedi.
O buluşmada Başbakan Erdoğan'ın 'Kuzey Kürdistan' demesini edepsizlik, insafsızlık olarak itham eden Devlet Bahçeli, sürecin iç savaş, etnik mezhep temelli bir çatışmanın içine sürükleyebileceğini savundu.
Bahçeli, iktidarın Türkiye'yi bölmek istediğini, komşu ülkeleri etnik ve mezhep temelli ayrılıklara sürüklediğini iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın bunu kim adına yaptığını belirsiz kılmaya çalıştığını kaydeden MHP Lideri Bahçeli, "Ama belli, Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanı olduğundan bu yana bölünmüş yolları yapan adam bölünmüş ülke yapmaya çalışıyor şimdi" diye konuştu.
'YAZMAZSAM NAMERDİM'
Devlet Bahçeli, Kaş'ta kendisini dinleyen yaklaşık bin kişiye şöyle seslendi:
“Cenabı Allah nasip eder iktidar olursak Recep Tayyip Erdoğan gideceğin yer Yüce Divan, orada hesap vereceksin. Dağa, taşa okuya, yaylaya, ovaya 'Ne mutlu Türkiye'm' yazmazsam namerdim. Andımızı tekrar öğretmezsem namerdim. Türk varlığına düşman olan, bunu açıkça söyleyen, Türk'ü kovmaya çalışan her kim varsa kökünü kazımazsam namerdim. Bunun yapabilmek için sandıktan sizin iradenizle gelmek istiyoruz. Bu adamdan cumhurbaşkanı olmaz, bu adamdan demokrat bir iktidar olamaz. Diktatörlüğe heveslenmiş. Kendi partisini milletvekilini daha adam yerine koymuyor. Şaşırmış, çılgınlaşmış. Kendini felakete götürürken AKP'yi de, ülkeyi de felakete sürükleyecek."
MHP Lideri Bahçeli, konuşmasını partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik'i tanıtarak tamamladı ve Kaş'tan ayrıldı.