BATI ANTALYA TURU
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince düzenlenen 2'nci Akademisyenler Kurultayı'nın açılış konuşmasının ardından 'Batı Antalya' turuna çıktı. Bahçeli'nin ilk durağı Antalya'nın Kumluca İlçesi oldu. 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganıyla karşılanan MHP Lideri Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90'ıncı yılının kullandığını belirterek 1923'ten bugüne gelinceye kadar birçok siyasi parti ve onların liderlerinin ülkeye önemli katkıları bulunduğunu söyledi. Fakat AK Parti'yle birlikte bir yanlışın başladığını savunan Bahçeli, “Türkiye'de hiçbir şey inkar edilmemeli, ters yüz edilmemeli, bencilliğin kurbanı sayılmamalı. Türkiye'de her şey Recep Tayyip Erdoğan'la başlamış değildir" dedi.
DİKTATÖR OLMA HEVESLİSİ
Başbakan Erdoğan'ın Türkiye sanki 2002 yılında kurulmuş ve kendisi de Türkiye'nin ilk başbakanı gibi bir tutum ve algı içinde olduğu savunan Devlet Bahçeli, “Türkiye'de ne yapılmışsa bu zatın döneminde yapılmış gibi, geçmişi inkar eden, yok farz eden bir kibre yönelmiş şimdi diktatör olma hevesiyle çabalayan bir zavallı olmuştur" diye konuştu.
Sözlerinin AK Parti'ye oy vermiş insanları incitmemesini rica eden Bahçeli, şöyle konuştu:
“Bu gidişe 'Dur' demek lazım. Bu nereden başlasın? Yüzde 51 içinde payı olan kardeşlerimden başlasın. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurdun. Daha evvelden Milli Görüş'ün mensubuydun. İlk yaptığın şey Milli Görüş gömleğini çıkarmak oldu. Şimdi giydiğin şey nedir? Önünde ABD, arkasında Avrupa Birliği yazıyor. Millet buna da seslenmedi sana desteğini sürdürdü. Şimdi Sayın Başbakan bu destekle bu milleten ne istiyorsun? Milli ve manevi değerlerimizi tahrip etmeyi siyaset mi belliyorsun? Ziraat Bankası'nın üzerinde TC yazması sana ne zarar veriyor. Dağlarımızda, ovalarımızda 'Ne mutlu Türkiye'm' sözü seni niye rahatsız ediyor? Veya çocuklarımızın ilkokul girdiği zaman 'Türküm' demesi 'Doğruyum' demesi, 'Çalışkanım' demesi seni niye kızdırıyor? O sebepten dolayı AKP'ye oy vermiş kardeşlerim, bu iktidardan kurtulmanın ilk işareti senden başlamalıdır. Çünkü bu iktidarı sen getirdin vebaline de sen katlanacaksın."
'SEN 36'NIN NERESİNDESİN'
AK Parti'nin 11 yıldır, Türk siyasi tarihinde kimseye nasip olmayan bir şekilde mecliste sayısal çoğunluğa sahip olarak ülkeyi yönettiğini kaydeden MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bu kadar güzel bir imkan ve güç varken 36'yı diline dolamışsın, ne yapmak istiyorsun? Bu milleti 36'ya bölmekle nereye varmak istiyorsun" dedi.
Türk milletinin 4 milyon kilometrekare alana yayılan Osmanlı İmparatorluğu'nun ardından 780 bin kilometrekareye sıkışarak ve burada yaşamaya mecbur bırakıldığını anlatan ve bu topraklarda kaynaşmış, bütünleşmiş bir toplumsal yapının ortaya çıktığını belirten Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a “Şimdi 36'ya ayırt etmek için ne yapmak istiyorsun? Bölünce ne yapacaksın? Sonra Türk milletini kabul etmiyorsan sen hangi milletendensin, bu 36'nın neresindesin sen?" diyerek konuşmasını sürdürdü.
MİLLETİN ŞAMARI
Türkiye'nin Türk- Kürt çatışmasının eşiğine getirildiğini savunan MHP Lideri Bahçeli, şunları söyledi:
“'Bunlar' diyor Sivas'ın ötesine gidemezler.' Niye gidemeyeceğiz? Orası Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları değil mi, orası Türkün vatanı değil mi? İki de bir ağzına alıp bunu söylerken Barzani'yi oraya getirince oraya sahip mi olacağını zannediyorsun. Koruyarak, küçülerek geldik. Koruduk, koruduğumuz yerde devlet kurduk. Kimse heveslenmesin bu millet bu devleti, milleti böldürmez. Aklını başına al, sen daha Türk milletin şamarını yemedin. Yediğin zaman yerinden kalkamazsın."
'AİLEYE DİL UZATMAK İSTEMİYORUZ AMA'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'de 4 milyonu aşkın Türk ve Kürt vatandaşın aile kurduğunu söyledi. Devam eden sürecin aileleri parçalayacağını savunan Devlet Bahçeli, “Biz kimsenin ailesine dil uzatmak istemiyoruz ama bu gerçekleri dillendirelim. 'Eşim Arap' diyorsun, 'Ben bilmem ne' diyorsun. Her zaman söylüyorum, Bilal'e ne diyeceğiz? Bu millet seni kucaklamış, ailene saygı duymuş. Nerede okutursan okut Türkiye'ye döndürmüşsün, hepsi gemicikler, gemi filolarına kavuşmuş. Bu millet sana bir şey dememiş. Öyleyse nereden aldığın görevle milleti parçalamaya çalışıyorsun?" diyerek konuşmasını devam etti.
HERKESİN EVİNE GÖZ DİKTİN
Bu ortam içinde 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin demokrasi içinde fırsat olarak ortaya çıktığını, onu 20 Ağustos Cumhurbaşkanlığı ve 2015 yılında yapılacak genel seçimlerin takip ettiğini kaydeden MHP Lideri Bahçeli, şöyle devam etti:
“Gelin kendi iradenizle, kendi tercihinizle bugünki iktidara 30 Mart'ta biraz oy kaybına uğratarak nereye gittiğini düşünecek bir zamanı da tanıyın. Deyin ki, 'Uyguladığınız politikaları tasvip etmiyoruz. Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirdin. Diktatör oluyorsun. Herkesin evine, mahremine göz dikiyorsun, herkesi rahatsız ediyorsun. Bundan vazgeç. Kendine çeki düzen ver' diyebilmenin birinci imkanı, fırsatı 30 Mart'tır. Eğer bu kafa yapısıyla cumhurbaşkanlığına hevesleniyorsan, diktatör olarak tehlikeyi devletin başına taşımış olursun. Orası Recep Tayyip Erdoğan'ın hevesi, kendinin hakkıdır ama millet olarak iktidarı bu hale sürüklemiş, milleti bu hale getirmiş birisine devletin başı teslim edilemez."
MEDYAYI ELEŞTİRDİ
MHP Genel Başkanı Bahçeli, 2015 yılının Türkiye'nin AK Parti iktidarından kurtulmasının zamanı olması gerektiğini söyledi. Artık milletin Başbakan Erdoğan'dan usanıp bıktığını savunan Devlet Bahçeli, “Sabah karşınızda Recep Tayyip Erdoğan, akşama kadar her saat başı Recep Tayyip Erdoğan. Falan yerde oturdu, su içti, havaalanında, havada. Öbür tarafta da ya Kanada'da ya Amerika'da. Şimdi bu propagandayı yandaş medya yapıyor diğer medyalar da yapıyor. Hani özgürlüğünüz gücünüzdü. Ne gücü iktidarın yanaşmasısınız. Propaganda altına ezilmeyiniz" diye konuştu.
BAŞBAKAN ADINI KÜRDİSTAN KOYDU
MHP Lideri Devlet Bahçeli, 2014 yerel seçimleriyle birlikte Türkiye'nin idari yapısında da büyük bir değişim olacağını söyledi. Bu çerçevede Diyarbakır'ın tüm ilçe ve köyleriyle büyükşehir olacağını Van, Mardin, Şanlıurfa'nın aynı statüye sahip olacağını kaydeden MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bunları yan yana koyduğunuz vakit bir toprak alanı ortaya çıkıyor. Tuzak burada başlıyor" dedi.
Bu coğrafyaya Siirt, Bingöl, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Batman gibi iller eklendiğinde coğrafyanın iyice netleştiğini kaydeden Devlet Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan adını koydu 'Burası Kürdistan' dedi. Kime söylüyor, Barzani'ye söylüyor. Barzani'ye ne diyor 'Sen de Kürdistan devletinin liderisin' diyor. İkisi nerede buluşuyor, Diyarbakır'da buluşuyor. 'Tarihi bir gün' deniyor. Türkiye'yi bölmenin tarihi günü olur mu?" diye konuştu.
KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTIYOR
Kumluca'da yaklaşık 2 bin kişiye konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ikinci durağı Finike İlçesi oldu. İlçe meydanında bin kişiye seslenen Bahçeli, AK Parti iktidarında kadınların güvenliğinin kalmadığını söyledi. Kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin arttığını belirten Devlet Bahçeli, iktidarın gerekli tedbirleri almakta zorluk çektiğini kaydetti.
NERESİ ŞARKICI HAİNİN
'Demokratik açılım' sürecini zırva, 'Barış sürecini' aldatma olarak nitelendiren Bahçeli, sürecin Doğu ve Güneydoğu'da silahlı kuvvetleri 'pıstırdığını' söyledi. Barzani'nin Türkiye'ye gelişinin 'İkinci Habur rezaleti' olduğunu söyleyen MHP Lideri Bahçeli, “Diyarbakır'da bir gün önce bir rezalet var. 'Ne Mutlu Türküm' diyen bir levha paslanmış, 'Bunu indirelim ileride yenisini yapalım' derken Kürdistan'a peşkeş çekiyorlar" dedi.
Başbakan Erdoğan ve Barzani buluşmasında İbrahim Tatlıses'le sahneye çıkan Şivan Perwer'i de eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu:
“Siyasi iktidar, 37 yıl evvel devlete, millete sövüp yurtdışına gidip, kaldığı yerde yabancı ülkeler tarafından desteklenen bir şeyi getiriyor, elini kaldırıyor. Neymiş, şarkıcıymış. Neresi şarkıcı hainin? Peşmerge reisi denen birisi geliyor. Onu karşılarken konfeti atıyorlar, Sayın Başbakan da onun üstündeki yaprakları, tozları, kağıtları temizliyor. Bu nasıl Başbakan?"
GEZİ PARKINDA DOLAŞ
30 Mart seçimlerinin sadece belediye başkanı seçmekten ibaret olmayacağını belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Geleceğimizin de yol izini ortaya koyacaktır. Cumhurbaşkanlığı hayalini Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmemek yoluyla yakacaksınız. Biraz da Gezi Parkı'nda o dolaşsın" dedi.