ANKARA, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; "Arife gününde yalan söyleyenlerin bayram gününde utanacağını ve kaybedeceğini unutmayalım" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, mikroblog sitesi twitter'dan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli "Twitter üzerindeki ambargo sürse de sizlerle bağımızı kimse koparamaz" diyerek, twitter'a erişimin engellenmesini eleştirdi.

Erişimi engelleme kararını "Güneşi perdeleme teşebbüsüne" benzeten Bahçeli; "Kuş cıvıltısına tahammül edemeyenlerin, karga ve akbaba sürülerine özel ihtimam göstermesi, özenle beslemeleri kabul edilir gibi değildir. Güneşi perdeleme teşebbüsü nasıl zekâ eksikliğinin bir göstergesi ise, özgür haber alma kanallarını tıkamak o kadar ilkelliktir. Fikren taş devrinde yaşayanların titrek kandilleri medeniyetimizin gür meşalesine rakip olamayacaktır. Düne ait üzüntüler, bugüne ait vehimler, yarına ait korkular insan ömrünü kırpar, umutların üzerini kaplar, heyecanları kapatır. Ne güzel söylemiş Gazali: Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen cevizin hepsini kabuk sanır. Korkuya teslim olanlar özü göremez, yalan ve istismar tekerini çevirenler gerçeğin sıcaklığını hissedemez.Konfüçyüs öyle diyor: Bilgi insanı şüpheden, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak korkudan kurtarır. Her sedefte inci bulunmaz, her vahada su bulunmaz, her sözde hikmet olmaz, her gülüşte samimiyet görülmez" diye konuştu.

"SİLGİSİ KALEMDEN ÖNCE BİTENLERİN YAPTIKLARI YANLIŞLARIN CEREMESİNİ ÇEKECEKLERİNİ ÇOK İYİ BİLELİM"

Bahçeli, açıklamasına şöyle devam etti; "Dillerinde öfke santralleri, zihinlerinde nifak değirmenleri kuranlar korkutarak günü kurtarma telaşındadır. Ancak korkunun ve korkulukların panzehiri cesarettir, dirençtir, birliktir, özgüvenli hareket etmektir. Neyi arıyorsak onu görürüz, neyi istiyorsak onu alırız, neye layıksak onunla imtihan ediliriz. Kızgın kireci elle yoğurmak, bir zalim karşısında el pençe divan durmaktan, korkularına boyun eğmekten daha iyidir. Meraklanmayın, damla kendisini tamamlayınca düşer, dere nehirle kavuşunca coşar, hakikat riyayı kovunca zafer çiçekleri açar. Arife gününde yalan söyleyenlerin bayram gününde utanacağını ve kaybedeceğini unutmayalım. Silgisi kalemden önce bitenlerin yaptıkları yanlışların ceremesini çekeceklerini çok iyi bilelim. Büyük ozanımız Yunus Emre bakın ne demiş: Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen. Allah doğrudan ayırmasın, helalden uzaklaştırmasın, güzelliklerden mahrum etmesin, aldatanların şerrinden hepimizi korusun."

(BY)