BARTIN'DA KONUŞTU
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın'ı makamında ziyaretinin ardından belediye sosyal tesislerinde toplanan kalabalığa hitap etti. Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "Aday Erdoğan, aday olup olmama konusunda toplumda oluşmuş soru işaretlerini cevaplandırmak yerine herkese iftira ederek, 'herkes bana darbe yapıyor' diyerek, muhtelif karalamalarla bir yarış sürdürüyor" dedi.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ
MHP olarak Cumhurbaşkanı olması gereken kişilerin niteliklerinin ne olması gerektiğini 2001'den bu yana söylediğini ve bu sözlerinde kırılma, kırıklık olmadığını vurgulayan Bahçeli, "Dün ne söylediysek MHP bugün de aynı şeyi söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın meclis grup toplantasındaki konuşmasında adaylığını sezinlediğimiz gün de halkımıza dürüst, ilkeli, kararlı, açık sözlü olmak kaydıyla bir ifade kullandım. 'Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olamaz, olmamalıdır' dedim. Şimdi seçimlere 5 gün kala Bartın'da herhangi bir görüş kırıklığına kapılmakzısın sözümü tekrarlıyorum. Aday Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz, olamamalıdır" diye konuştu.
'YOLLARI ÇANKAYA'DA YAPIP HARACI ORADA MI ALACAĞIZ'
Başbakan Erdoğan'ın, T.C.'yi, andımızı kaldırdığını, milleti 36'ya böldüğünü, kamplaşma, cepheleşme, mezhep temelli ayrışmayı körükleyerek Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirdiğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:
"17-25 Aralık'ı hafife alabilir miyiz? Ayakkabı kutularını görmezden gelebilir miyiz? Havuzları gözden uzak tutabilir miyiz? Oradaki haraçlarıyla Türkiye'yi sömürün, sömürürken de millete hakaret eden 11 utanmaz işadamını unutabilir miyiz? Şimdi bunları Çankaya'ya mı taşıyacağız? Havalimanları, köprüleri, yolları artık bundan böyle Çankaya'da yapıp, haracı orada alıp, ihaleyi orada mı vereceğiz? Onun için Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhuraşkanı olmaz, olamaz."
'TANITMAK İÇİN HIRSIZ EKMEL Mİ DİYECEĞİZ'
Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ortak çatı adayı olarak millete takdim ettiklerini vurgulayan Bahçeli, "Kim bu şahsiyet? Bir bilim insanı, bir diplomat, uzun yılar millet için, devlet için hizmette bulunmuş, uluslararası tanınırlığı yüksek bir şahsiyet. Daha ismi duyulur duyulmaz AKP'nin yandaş, yanaşma kalemşörleri, 'Biz bu adamı tanımıyoruz' dediler. Sonra da 'Bu adam şu şu' diye iftiralarla saldırdılar. Peki tanınmıyorsa vaz mı geçeceğiz. Tanıtmak mümkün olmayacak mı? Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan gibi tanınacaksa hiç tanınmasın. Burada vatandaşımız 'o hırsız' diye bağırıyor. Şimdi tanıtacağız diye 'hırsız Ekmel' mi diyeceğiz. Bunu diyemeyeceğimize göre adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu. Milletimizin adayı budur. Yollara yazmışlar, 'milletin adayı' diye. Nerede milletin adayı? 3-4 çapulcunun, 4-5 bakan çocuğu hırsızın, bir kaç devleti soyan işadamının adayı olarak takdim edilen ne zamandır milletin adayı olabiliyor?" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI