'BU ÜLKE BAŞTAN ÇÖKMÜŞ'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir ülkenin Başbakanı oğluyla bu kadar paranın nereye dağıtılacağını konuşuyorsa bu ülke baştan çökmüş" dedi.
Devlet Bahçeli, Burdur’un Çavdır, Tefenni, Karamanlı ve Yeşilova ilçelerini ziyaret etti. Bahçeli Tefenni ziyaretinde yaptığı konuşmada yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğluna ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin konuştu.
BAŞBAKAN BÖYLE REZİLLİĞİN İÇİNE DÜŞEMEZ
Ses kayıtlarını okuyunca üzülmemenin mümkün olmadığını aktaran Devlet Bahçeli, "Bu doğruysa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başbakanı böyle bir rezilliğin içerisine düşemez. Akşam vakti ‘şunları, şunları şunlara götür, gece görünmeden paraları dağıt’ diyemez. Bu doğru ise Sayın Başbakan’ın en haysiyetli hali istifa etmesi olması lazım" dedi.
SEN KİMSİN? SES MÜHENDİSİ MİSİN?
Devlet Bahçeli konuşmasında şunları söyledi: "Daha evvelden savcılara kıydıkları gibi, 8 bin polis memurunu dağıttıkları gibi, 28 valinin yerini değiştirdikleri gibi şimdi de montaj olup olmadığını araştıracak kurumun 7 yöneticisi görevden alınıyor. O bakana sesleniyorum. Eğer o montaj değil, gerçek olduğunda Türkiye’den ayrılıp gitmen lazım. Senden bakan olmaz. ‘Bize müracaat ederlerse araştırırız’ diyor. ‘Ama ben dinledim, kesin montaj bu’ diyor. Sen kimsin. Ses mühendisi misin? Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi olacağın yerde milletin haysiyeti ol."
Bahçeli buradaki konuşmasının ardından Tefenni Belediye Başkan Adayı Ümit Alagöz’e destek verilmesini istedi.
AYAKKABI KUTUSU PARTİSİ DİYORLAR
MHP Genel Başkanı Bahçeli daha sonra Burdur’un Karamanlı İlçesi’ne geçti. Bahçeli buradaki konuşmasında, "Türkiye’de şimdi moda haline geldi. Kimisi kalkmış Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ‘Ayakkabı Kutusu Partisi’ diyor. Kimisi çocuklara ayakkabı alacak, şehre iniyor, ayakkabı dükkanına evladı ile beraber giriyor, çocuğunun beğendiği ayakkabıyı alıyor, parasını alıyor, arkasından mağaza sahibi onu kutusuna koyup verecek o arada ‘evladım yanlış anlaşılır onu kutuya koyma’ diyor" ifadelerini kullandı.
SEN ÇANKAYA YOKUŞUNU ÇIKAMAZSIN
30 Mart seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğuna değinen MHP Lideri Bahçeli, "Bir ülkenin Başbakanı oğluyla bu kadar paranın nereye dağıtılacağını konuşuyorsa bu ülkede baştan çökmüş. Bunu giderebilmek lazım. Bunu giderebilmek için de çözümü sosyal hareketlerde, kargaşada, kardeş kavgasında aramayalım. Çözümü sandıkta arayalım. Recep Tayyip Erdoğan’a diyeceğiz ki, ‘Bunlar gerçekse, bu yolsuzluk ve rüşvet olayı sırtına binmişse sen Çankaya yokuşunu çıkamazsın, artık cumhurbaşkanlığı senin için hayaldir, hülyadır, rüyadır.’ 2015 genel seçimlerinde millet olarak hep beraber Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum, ‘Yüzde 51 ile geldin Recep Tayyip Erdoğan, haydi yüzde 51 ile güle güle’ deyin" diye konuştu.
Bahçeli konuşmasının ardından Karamanlı Belediye Başkan Adayı Ali İhsan Avcı’ya destek istedi.

ÖÖ (HA/RT) (FOTOĞRAFLI)