Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kardeşlik İftarı’na katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın almış olduğu bir kararla artık bütün dünyada Ramazan’ın 15’inci günü Yetimler Günü olarak kabul edildiğini belirterek, "Bu güzel etkinlik büyük hayırlara zemin hazırlayacak" dedi.

Mevlana Müzesi önündeki meydanda gerçekleştirilen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde konuşan Ali Babacan bugün savaşların, kötü yaşam koşullarının ve şiddet olaylarının hüküm sürdüğü pek çok ülkede çok sayıda çocuğun yetim kaldığını belirterek, şunları söyledi: 

"Hemen yanımızda Suriye’de insanlık trajedisi devam ediyor. Irak’ta kargaşa var. Son günlerde Filistinli kardeşlerimiz zulüm altında yaşıyor. Bütün bunlar binlerce on binlerce yavrumuzun yetim kalmasına yol açmakta. Bugün itibariyle 1 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşimiz de Türkiye’de güvenlik içinde yaşamayı tercih ediyor. Bakıyoruz burada da yetim kalmış çok sayıda yavrumuz var. Bu elim olaylara bakıp üzülmemek mümkün değil. Ama çocuklarımızın problemleri ile ilgilenmek, onlara sevgi ve ilgi göstermek hem birey hem de toplum olarak hepimizin görevi." 

İftar yemeğine katılan vatandaşlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileten Babacan, "9 ağustos cumartesi günü kendisi sizlerle burada Konya’da beraber olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir gün önce sizlerle beraber olacak. Demokrasi tarihimizin belki de en önemli dönün noktalarından olan 10 Ağustos tarihinden önceki son buluşmasını Başbakanımızın Konya’dan sizlerle gerçekleştiriyor olmasını da herhalde özel bir anlamı vardır diye düşünüyorum" dedi.

Eşi ve çocuklarıyla birlikte iftar yemeğine katılan Babacan daha sonra Mevlana Müzesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI