ADANA, () - ADANA'da 5 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve seçim tahminlerinin tutması ile tanınan Aytaç Durak, bugünkü Adana seçim sonucu tahminini saat 17.00'da açıkladı ve "MHP Adayı Hüseyin Sözlü kazandı diyorum" dedi.
Önceki dönem AK Parti'den adayken 2009'da bu partiden aday gösterilmeyince MHP'den aday olan ve kazanan Durak, bir yıl sonra hakkındaki soruşturmalar nedeniyle görevden alınıp bir daha iade edilmemişti. Adana'da sandıkların kapandığı dakikalarda 'ya sonuç tahmini yapan Durak şunları söyledi:
"CHP adayı MHP adayının ancak yarısı kadar oy alabilir. Ak Parti de seçimi kaybetti. MHP'li Hüseyin Sözlü seçimi kazanmıştır. Şayet Sayın Kılıçdaroğlu Parti Meclisi'ni ikna edip bana adaylık teklifini gerçekleştirebilse, bu durum tersine dönebilirdi. Adanalı seçmen 4 yıldır milli iradenin çiğnenmesinin haklı bir tepkisi olarak milli iradesini kullanıp gerekli cevabı vermiştir. Yargı kararı olmadan hasımane bir şekilde benim görevden uzak tutulmamın faturasını Adanalılar Sayın Başbakan ve Adanalı bakan Ömer Çelik'e kesmiştir."
Adana, 30 yıldan bu yana ilk kez Aytaç Durak'ın aday olmadığı bir seçimde oy kullandı.
Durak, seçim dönemlerinde uzun yıllardır belli profillerdeki seçmenlerin bulunduğu sandık sonuçlarını alıp değerlendirerek erken sonuç ilan etmesi ile tanınıyor.

OA(OA/BT) (FOTOĞRAFLI)