DEMOKRAT Parti İl Başkanı Fatih Köylü'nün ardından DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan Aytaç Durak'a adaylık teklifinde bulundu.
İl Başkanı Fatma Altınok, Aytaç Durak'ın görevinden uzaklaştırılmasının Adana'ya saygısızlık ve meydan okuma olduğunu söyledi. Aytaç Durak'ın DSP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını istediklerini belirten Altınok, şöyle dedi:
"Bu ve benzeri hukuksuzluklardan kurtulmak, iktidar hedef ve iradesi olan DSP ile mümkündür. Özellikle, yerel seçimlerde geniş halk kitlelerinin beğenisini kazanan adaylarla yola çıkmak partimizin görüşüdür. Adana halkının parti ayrımı gözetmeden değerlendirme yaptığı görülmektedir. Bu nedenle, DSP olarak Genel Merkezimizin uygun görmesi halinde Durak'a adayımız olmasını teklif ediyoruz. DSP'nin ilkeleri ile benim görüşlerim örtüşmektedir. Demokratik, laik, Cumhuriyete ve Atatürk İlkelerine bağlı, özgürlükçü ve sosyal anlayış DSP'nin olduğu gibi, benim de temel ilkelerimdir. Ak Parti'nin hukuksuz ve kanunsuz gidişine 'dur ' diyebilmek için, DSP ile birlikte tavır koymamızda hiçbir sakınca yoktur."