Fırat KESKİNKILIÇ - Kürşat TERCANLI / ANKARA, () - CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) CHP olarak yaptıkları itirazlara ilişkin, "Saat 15'e kadar bugün ilçe başkanlıklarımız itiraz ettikleri sandıklara yönelik ilçe seçim kurullarına itirazlarda bulundular. Bizim verdiğimiz dilekçe ile ilgili olarak bir bilgi kirliliği var. Bu dilekçe itiraz süresinin saat 17'ye kadar uzatılması şeklinde değil, bu dilekçe, ilçe seçim kurullarındaki tutanakların birleştirilmiş tutanak olarak il seçim kurulluna asılmasına yönelikti" dedi.

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) CHP olarak yaptıkları itirazlara ilişkin, "Saat 15'e kadar bugün ilçe başkanlıklarımız itiraz ettikleri sandıklara yönelik ilçe seçim kurullarına itirazlarda bulundular. Bizim verdiğimiz dilekçe ile ilgili olarak bir bilgi kirliliği var. Bu dilekçe itiraz süresinin saat 17'ye kadar uzatılması şeklinde değil, bu dilekçe, ilçe seçim kurullarındaki tutanakların birleştirilmiş tutanak olarak il seçim kurulluna asılmasına yönelikti. Bunun normal şartlar altında şu anda asılmaması gerekiyor. Önce itirazlar değerlendirilmeli ondan sonra il seçim kurulunda asılması gerekiyor. Bunun kaldırılmasına yönelik bir dilekçe verdik. Şu anda bu dilekçeyi Yüksek Seçim Kurulu bir toplantı yaparak değerlendirecek. Onlar da büyük bir ihtimalle zaten kaldıracaklar. Eğer itirazlar kabul edilirse bu süreç 6 Nisan'a kadar devam edecek. 6 Nisan'da da Yüksek Seçim Kurulu son sözü söyleyecek. En geç 9 Nisan'a kadar Ankara'nın kaderinin hangi ellere teslim edildiği belirlenmiş olacak" diye konuştu.

"MELİH GÖKÇEK'İN YAPTIĞI AÇIKLAMALARI BİRAZ ERKEN BULUYORUZ"

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Genel Merkezi'nde sandık sonuçlarının değerlendirildiğini sonuçların şaibeli olduğunu belirterek, "Şu anda genel merkezde arkadaşlarımız sandık sonuçlarını değerlendiriyor. İtiraz edilmesi gereken sandıklara itiraz ediyor. Yurttaşlarımızın tek bir oyunun bile peşine düşüyoruz. Sosyal medyada çok bilgi kirliliği var. Şu anda YKS'da herhangi bir oy sayım dökümü yok. Onun için henüz süre var. Bugün itirazlar YSK'ya yapılıyor. Çok bıçak sırtı gidiyor. Şu anda net bir şey söylemek mümkün değil. Melih Gökçek'in yaptığı açıklamaları biraz erken buluyoruz. Birkaç gün içinde sanırım netleşecektir. Kaydırmalar olmuş. Bazı sandıklarda sıfır oy var. Bunların hepsiyle ilgili hukukçu arkadaşlarımız gerekeni yapacaktır. Bir de muhtar pusulaları var. Bunların hepsi belirsiz hale getiriyor. Neredeyse insanın gözünden sürmeyi çekebilecek bir siyasi iktidar her şeyi yapabilir. Esas sorun, insanların oyuna sahip çıkması gereken devlet mekanizmasının tarafsız davranmaması. Güvencemiz yargı ve YSK'dır. Umarım şaibesiz bir sonucu en kısa sürede elde ederiz" ifadelerine yer verdi.

() (FK/KT) (FOTOĞRAFLI)