Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN’da, yerel seçimlere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar sandığa koştu. 2 bin 758 sandıkta, 753 bin 619 seçmenin oy kullanacağı Aydın’da, ilk kez büyükşehir olarak seçime gidildi.
Aydın’da sandığa büyük ilgi gösteren seçmenler, saat 08.00’den itibaren oy kullanma merkezlerinde kuyruklar oluşturdu. Aydın genelinde 1 büyükşehir, 17 ilçe ve bu ilçelere bağlı mahallelerde toplam 2 bin 758 sandık kuruldu. Oy kullanmak için sandık başına gelen yaşlı ve engellier, diğer vatandaşlar ve sandık görevlilerinin yardımıyla oyunu kullandı. Aydın’ın en yaşlı seçmenlerinden olan 95 yaşındaki Sehibe Bakış da oyunu Kerdeşköy Ortaokulu 2175 nolu sandıkta kullandı. Akrabalarının yardımıyla oyunu kullanan Bakış, "Torunlarımın torunlarını gördüm. Oy kullanmak için geldim. Sağ olsun görevliler yardımcı oldu. Vatana millete hayırlı olsun" dedi.
PROTOKOL VE ADAYLAR OYLARINI ERKEN KULLANDI
Aydın’da oy kullanma işlemleri yoğun bir şekilde devam ederken protokol üyeleri ile yoğun bir seçim kampanyasını geride bırakan adaylar da sandık başına gitti. Vali Erol Ayyıldız, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu 1168 nolu sandıkta, MHP Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Mustafa Kiriş Ortaokulu 2056 nolu sandıkta, Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Anadolu Lisesi 2293 nolu sandıkta, AK Parti Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Savaş, Kardeşköy Ortaokulu 2180 nolu sandıkta, AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, Osman Gazi Ticaret Meslek Lisesi 1317 nolu sandıkta, MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner Hacı Lütfiye Atay İlkokulu 1161 nolu sandıkta ve CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Mesut Özakçan da Zafer Ortaokulu 1322 nolu sandıkta oyunu kullandı.
Oğlu Caner ile birlikte oyunu kullanan Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, seçimlerin Aydın ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Eşi Nilay Savaş ile birlikte oyunu kullanan AK Partili Mustafa Savaş, "Güzel bir seçim süreci yaşadık. Demokrasi ve nezaket kuralları içerisinde tatlı bir mücadele oldu. Tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.  
İlk kez oy kullanan oğlu Yağmur ve eşi Ayfer Uzunırmak ile birlikte sandık başında gelen MHP adayı Ali Uzunırmak da, "Ülkemiz ve Aydın’ımız adına hayırlı uğurlu olsun. Demokrasi kültürü ve bilincini ne kadar geliştirirsek, ülkemiz insanı o kadar çok mutlu olacaktır." diye konuştu.

CU(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)