KAYSERİ’de Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından yaşanan gelişmelere tepkilerini dile getirmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 bin kişilik kalabalık ellerindeki ayakkabı kutuları ile birlikte "Hırsız var, Hükümet istifa’’ diye bağırdı.
Forum Kayseri Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen kalabalık daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde grup, "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" , "Yandaşa değil halka bütçe" , "Hırsız var, Hükümet istifa"  diye bağırdı. Ellerinde "Hırsız var", "Kutumuz boş, gönlümüz dolu" yazılı ayakkabı kutuları ve "Bakanlar yetmez hükümet istifa" , "Jop yedik ama kul hakkı yemedik" yazılı dövizlerle de dikkat çeken Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri adına basın açıklamasını Cumhuriyet Meydanı’nda KESK Dönem Sözcüsü Sedat Ünsal yaptı.
Bazı çevrelerin yolsuzluğa tek ses sahip çıkmaya çalıştığını ifade eden Ünsal, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi. Ünsal, "Siyasi iktidar ve AKP hükümeti temsilcilerinin yapılan operasyonu küresel bir komplo olarak değerlendirmesi içine düştükleri acizliğin ve yolsuzluk hedefinde olduklarının somut göstergesidir. Yapılan tüm müdahalelere rağmen her geçen gün derinlemesine kaçınılmaz olan yolsuzluk ve rüşvetin, ayrıca talanın halktan gizlenmesi mümkün değildir. Her türlü kirli ilişkiye girenlerin açığa çıkması gerekmektedir’’ dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık meydanda bulunan Halk Bankası para çekme makinesinin önüne gelerek eylemine devam etti ve makinenin önüne ellerindeki ayakkabı kutularını attı. Kalabalık daha sonra dağıldı.