Ahmet Hamdi ÇİÇEK/GAZİANTEP, () - AVUSTRALYA'nın Ankara Büyükelçisi James Larsan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Büyükelçi James Larsan, Başkan Fatma Şahin'i ziyaretinde, Gaziantep'te 200 bine yakın Suriyelinin yaşadığını öğrendiğinibelirterek, "Bu zor durumunda onlara karşı göstermiş olduğunuz ilgi ve yardımlar için ülkem adına sizlere teşekkür ederim. Sizler gerçekten büyük bir fedakârlık gösterdiniz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de. Büyükelçi James Larsan'ı Gaziantep’te görmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, Gaziantep ve Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası ilişkilerin son dönemlerde artmasının önemli olduğunu söyledi.
Türkiye'nin ve Gaziantep'in Suriye konusunda çok önemli bir görevi üstlendiğini aktaran Şahin şöyle konuştu:
"Maalesef uluslararası kurum ve kuruluşlar dünyanın başka yerleride gereken hassasiyeti gösterirken, aynı hassasiyeti Suriye konusunda göstermiyorlar. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizim çekmiş olduğumuz sıkıntılar pek fazla anlaşılmıyor. Bu konuda Avustralya’nın duruşu bizim için çok önemli. Ortadoğu barışı, dünya barışı ile direkt alakalıdır. Bunun için Ortadoğu’nun barışı çok önemli. Çıkarlar doğrultusunda değil, insani çıkarlar doğrultusunda ülkeler duruşlarını sergilemelidir."
Başkan Şahin, ziyaretin anısına Büyükelçi James Larsan'e Gaziantep'e özgü bakır işlemeli kahve takımı hediye etti.
FOTOĞRAFLI