Ümit KOZAN - Kürşat TERCANLI - Muhammet BAYRAM / ANKARA () - DENİZ Kuvvetleri Komutanlığı'ndan davalara tepki olarak istifa eden Koramiral Atilla Kezek, "Güven duygularımızda sarsılma oldu. Çocuk yaşta antidepresan ilaç kullanan, yaşamını yitiren aile yakınları var. Devlet subaylarının etini canlı canlı yamyam gibi yedi" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla tahliye olan Balyoz Davası sanığı askerler tahliyelerinin ilk gününde Anıtkabir'i ardından da dava sürecinde yaşamını yitiren Kurmay Albay Murat Özenalp ve Yarbay Ali Tatar'ın mezarlarını ziyaret etti.

Tahliyelerinin ilk günü Anıtkabir'de buluşan subaylar aileleriyle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyüşlerinin ardından Atatürk'ün mozolesine çıkarak saygı duruşunda bulundular. Vatandaşların söylediği İstiklal Marşı'na eşlik eden subaylar daha sonra Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Buradan da Karşıyaka Mezarlığı'na geçen subaylar aileleriyle birlikte, Mamak Askeri Cezaevi'nde beyin kanaması geçirerek 1 Mayıs'ta hayatını kaybeden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'in mezarını ziyaret etti.

Özenalp'in mezarını ziyaret eden askerlerin arasında anne Samiye Özanalp, eşi Sema Özenalp'de vardı. Anne Özenalp, oğlunun mezar taşına sarılarak gözyaşı döktü. Eşi Sema Özenalp'de dua okuduktan sonra eşinin mezar taşına dokunduğu sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Albay Özenalp'in mezarına kırmızı beyaz karanfiller koyan arkadaşları ve yakınları, mezar taşını öperken dualar ettikten sonra buradan ayrıldı. Albay Murat Özenalp'in mezarını ziyaret edenlerin arasında bulunan Kezek, şunları söyledi: "Tahliye edilen arkadaşlarımız TSK'ya geri dönüp dönmemeye veya emeklilik kararlarını kendileri verecekler. Bunlar bireysel kararlardır. Keşke şu anda Murat ile beraber olsaydık. Deniz Kuvvetleri için Ali Tatar ve Murat Özenalp bir simge oldular. Kayıplar geri gelmez. Özenalp'in annesi Samiye anne, 'Bir Murat'ı kaybettim ama bir sürü evladım kurtuldu' diyor. Tuhaf duygular içindeyiz. Arkadaşlarımızı içeride bırakmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Güven duygularımızda sarsılma oldu. Çocuk yaşta antidepresan ilaç kullanan, yaşamını yitiren aile yakınları var. Devlet subaylarının etini canlı canlı yamyam gibi yedi."

Tahliye olan Hava Korgeneral Turgut Atman'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, çete üyelerinin ürettiği sahte delilerle yargılandıklarını söyledi. Ataman, "Gözümüzün önünde arkadaşlarımızı kaybettik. Hukuk süreci adı verilen kepazelikler bunları yaşattı. Ben bu çadır tiyatrosu komedisine 'hukuk süreci' diyemiyorum. TSK'nın başına neler geldiği ortada. Yargılama eğer ortada bur şüphe ve delil varsa olur" diye konuştu.

Askerler, Özenalp'in mezarının ardından 'Amirallere Suikast' davasından yargılanırken yaşadıklarına dayanamayıp intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar'ın mezarını da ziyaret ettiler. Burada açıklama yapan ağabey Ahmet Tatar, "Murat ve Ali şu anda en mutlu günlerini yaşıyorlar. Onlara bu haksızlığı yapanların şu anda büyük pişmanlık içinde olmaları gerekiyor. Yaralarımız hala açık. İftiraları atanlar ne zaman yargılanırsa o zaman yaralarımız kapanacak" dedi.

(FOTOĞRAFLI)