Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanlığı için AK Parti olarak kendi adaylarını çıkaracaklarını, bu konuda kimse ile 'kapı' veya 'çatı' görüşmeleri olmadığını söyledi. Atalay, "Kararımızı verince Cumhurbaşkanı adayımızı ilan edeceğiz. Muhalefet önce kendi adayını belirlesin" dedi. Atalay, BDP'nin kendileri ile özerklik konusunda anlaşma yapıldığı açıklamalarına değinirken, "Bu özellik falan biraz romantik, biraz içi doldurulmamış kavramlar. Bizi bağlayan tarafı yok" dedi.
Kırıkkale-Kırşehir kavşağı üzerine bir alışveriş merkezinin açılışına katılan Atalay, mağazayı gezerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atalay, açılıştan sonra Afyonkarahisar'da AK Parti ikinci genişletilmiş istişare toplantısına gideceğini orada pazar akşamına kadar önemli konuları değerlendirip müzakere edeceklerini söyledi. Atalay, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin şunları söyledi:
"AK Parti olarak adayımızı çıkaracağız. Bu konuda kimseyle, kapı, çatı gibi görüşmemiz yok.  Milletvekilleri olarak kendi adayımızı göstereceğiz. Muhalefetin çalışmalarını bir görelim. Zaten biz şu anda kendimiz de karar vermedik, ama biraz daha muhalefet kesiminde de bir şeyler ortaya çıksın diye de bekliyoruz. Muhalefet kendi adaylarından çok bizim adayımızla meşgul. Genel başkanlar bizim adaylarımızı değerlendirmekle meşguller. Bir an önce çalışma yapsınlar, adaylarını belirlesinler. Ortaya çıktıktan sonra görüşlerimizi paylaşır, söyleriz."
"BU 'ÖZERKLİK' BİRAZ ROMANTİK"
Beşir Atalay, medyada cumhurbaşkanlığına adaylığı söz konusu olduğunda istifa etmesi gerektiğine dair haberlerin yer aldığını ifade ederken, "Başkanımızın istifası konusunda bunlar teknik konular. Yasalar ne gerektiriyorsa o yapılır" dedi.
Atalay, BDP'nin özerliklik konusundaki açıklamalarına ilişkin kendilerine atfedilen 'anlaştılar' gibi bir ifade bulunduğunu da hatırlatarak "Kendi tasarruflarımızı, politikalarımızı biz açıklarız. Biz açıklamadıkça, bizi bağlamaz. Daha önce de ifade etmiştim ben. Bu özellik falan biraz romantik, biraz içi doldurulmamış kavramlar. Dolayısıyla bu açıklamaların şu anda bizi bağlayan bir tarafı yok, ifade etmek isterim" diye konuştu.

EG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)