Erhan GÖĞEM/KESKİN (Kırıkkale), () - BAŞBAKAN Yardımcısı ve Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Ak Parti'ye, hükümete ve şu anda yürüyen sisteme karşı belli komplolar yapıldığını ileri sürerek, "Taşeronları kimi zaman terör olmuştur, kimi zaman başka unsurlar. Ama bu defa dostlarımızı taşeron olarak maalesef devreye soktular" dedi.
Beşir Atalay, partisinin Keskin Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Türkiye'nin bir seçim ortamına girdiğini, her tarafın rengarenk olduğunu ve bayram gibi şölen havasında seçim çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Atalay, şunları söyledi:
"Sandık olmazsa demokrasi yoktur. İyi ki sandık var, vatandaşımız belli bir süre sonra beğendiği yöneticileri seçiyor, beğenmediklerinden görevi alıyor, indiriyor aşağıya ve vatandaşımız belirliyor. Demokrasi bu zaten. Hem ülke yönetiminde, şehir yönetiminde kimin görev alacağını biz belirliyoruz, siz belirliyorsunuz. İşte Türkiye böyle bir kritik seçim dönemini yaşıyor. Dikkat edilecek olursa, adı yerel seçim olmakla birlikte genel seçim atmosferini yaşıyoruz. Yerel gündemlerden ziyade genel siyasetin konuları daha hakim. Mitinglere bakarsanız, genel başkanların, liderlerin konuşmalarına bakarsanız onu zaten görürsünüz. Bu aslında şu anlama geliyor, bu seçim yerel seçimin ötesinde bir seçim. Sadece kendini belirleyen değil, sadece yerel yöneticileri belirleyen değil, Türkiye'nin geleceği ile ilgili de çok belirleyici rolü olan bir seçim. Bu seçim, bundan sonrasına yön verecek. Bir anlamda bu seçim bir referandum kimliğine büründü. Oonun için de biz bu seçimde sizlere diyoruz ki, evet yerel yöneticileri seçeceğiz ama aynı zamanda Türkiye'nin şu andaki politikalarına, gidişatına, ekonomisine, özgürlüklerine de siz oy vereceksiniz."
"BU DEFA DOSTLARIMIZI TEŞARON"
Beşir Atalay, Türkiye'nin gidişatından, büyümesinden, itibarından, gücünden memnun olmayanların, özgürlüklerin bu şekilde artmasından mutlu olmayanların var olduğunu söyledi. Atalay, şöyle dedi:
"Partimize, hükümetimize karşı şu anda yürüyen sisteme karşı, belli komplolar, belli düzenler var. Onların uluslar arası boyutları var, yurt içinde maalesef taşeronları var. Taşeronları kimi zaman terör olmuştur, kimi zaman başka unsurlar. Ama bu defa dostlarımızı taşeron olarak maalesef devreye soktular. Dolayısıyla bu bir anlamda darbe yanlıları ile eski Türkiye'yi özleyenlerle yeni gelişen Türkiye'nin bir hesaplaşması. Bunun bir referandumu. 30 Mart akşamı bu referandumun sonucunu alacağız."
GELECEK SEÇİMLERİN ANAHTARI BU SEÇİMDE
Yerel seçimlerin ardından önemli bir seçimin olduğuna değinen Başbakan Yardımcısı Atalay, 1 Nisan'dan itibaren Cumhurbaşkanlığı seçiminin konuşulmaya başlanacağını söyledi. Bu konunun şimdiden konuşulmaya başlandığını kaydeden Atalay, "İlk defa vatandaşlarımız kendi Cumhurbaşkanını seçecek, yani bu sandıklar yazın Temmuz'da, Ağustos'ta bir daha önünüze gelecek ve bu defa Cumhurbaşkanlığı için oy kullanacaksınız. Şu 1- 1.5 yıl ülkemiz için çok hayati öneme sahip. Bütün o gelecek seçimlerin de anahtarı bu seçimde" dedi.

EG(AY/ESM) (FOTOĞRAFLI)