Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, “Hükümete karşı neden böyle darbe girişimindeler ve beddualarla meşguller? O beddualar kendilerini çarpar, bize bir şey yapmaz” dedi.
Kırıkkale de partisinin seçim bürosunu açan Atalay, yanında kızı Tuba Atalay, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir ve belediye başkan adayı Mehmet Saygılı ile birlikte Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil dağıttı. Atalay, iktidarları döneminde kadınların en fazla kimlik ve kişilik kazandıklarını ileri sürerek, "Kadınlarda ve kız çocuklarımızda okuma oranı düşüktü ve şuanda öyle yükselttik ki erkek çocuklarıyla eşit seviyedeler. Bunun için ‘Haydi Kızlar Okula Projesini’ uyguladık. Okuyan, yetişen, meslek edinen kadınlarımız, kızlarımız hayatta daha dik durur ve kendi hakkını hukukunu daha iyi korur ve kendine özgüveni daha da artar” diye konuştu.
"DEVLET DAİRELERİMİZ ÖRTÜLÜ HANIMLARLA DOLUYOR"
AK Parti’nin en önemli adımlarından ve düzenlemelerinden birinin de başı örtülü diye inancından dolayı belli kıyafetler giyen çocukların üniversiteye giremediğini belirten Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye artık o günlere Allah’ın izniyle geri dönmeyecek. Artık kişiliği, eğitimi, kariyeri, örtüsü ile benim kız kardeşim, hanım kardeşim, istediği kurumda çalışabilir, istediği mesleği yerine getirir. Ve şuanda devlet dairelerimiz pırıl pırıl örtülü hanımlarla dolup, taşıyor. Ve tabi TBMM’de neler yaşandı, bir başörtülü Meclis'e girdi diye ama onun hepsi bitti artık. Türkiye bu dönemde mesafeler aldı. Hanım kardeşlerimiz bunları düşünsünler, hanımlara bunları anlatın."
"ALLAH BELASINI VERSİN DEMİŞLER"
Başbakan Yardımcısı Beşit Atalay, sözü beddua konusuna getirerek, Ak Parti belediye başkan adayı Mehmet Saygılı’nın seçim çalışmaları sarısanda meydana gelen bir olayı kendisine anlattığını söyledi. Atalay, bununla ilgili şöyle dedi:
"Belediye başkan adayımızın eşi ve kadın kollarında görevli kadınlar bir mahallede çalışma yapmışlar. Arabalarına binmek üzereyken iki güzel giyimli bayan gelmiş, tabi bizim arkadaşlarımız ilgi göstermişler, o bayanlardan birisi demiş ki, 'Siz burada aday Mehmet Saygılı’nın eşiymişsiniz doğru mu?' O da 'doğru' demiş, 'Selam söyleyin.  Mehmet Saygılı’nın da Beşir Atalay’ın da, Tayyip Erdoğan’ın da Allah belasını versin' demiş. Şimdi bunlar çıldırmışlar, onlara anlatın. Hani İslami hizmet için çalışıyorlardı, müslüman kadının, kimlik, kişilik kazandığı her hakkını elde ettiği bu dönemde niye bu hükümete karşı böyle darbe girişiminde ve beddualarla meşguller o beddualar kendilerine çarpar. Bize bir şey yapmaz."
BAŞBUĞ’UN TAHLİYESİ 
Gazetecilein sorusu üzerine eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliye olmasından dolayı memnun olduklarını söyleyen Atalay, Başbuğ'un terör örgütünün başı olarak tutuklanmasına başyından beri karşı olduklarını anlattı. Atalay, "Biz bu durumu üzüntüyle karşıladığımızı beyan etmiştik. En üst ve yüksek seviyede beyan etmiştik. Dolayısıyla şuanda tahliye olmasından da memnun olduk. Tabi uzun süre bir tutukluluk, dava henüz sonuçlanmamış. Böyle bir durumda, kim olsa bazı sitemleri, yargıya dönük eleştirileri olur. Akşam ki konuşmasında da ben onları gördüm” diye konuştu.

EG(ÜK/ESM) (FOTOĞRAFLI)