Işıl ARSLAN- Bülent CİVANOĞLU-Mehmet İNAN/BURSA, ()-BURSA’da esnafla düzenlenen kahvaltıya katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT’de yayınlanan 80'ler dizisinden bahsederek, “İzlemiyorsanız çok kayıptasınız, onu izleyin. Madem ki esnafsınız, madem ki sanatkarsınız o karakterlerden birisi de sizsiniz” dedi.
Seçim bölgesi Bursa'da, kısa adı BESOB olan, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nce düzenlenen kahvaltıda esnafla bir araya gelen Bülent Arınç, TRT’de yayınlanan ‘80’ler’ dizisinin izlenmesini tavsiye etti. Kendisinin TRT’den sorumlu olduğunu hatırlatan Arınç, televizyonlardaki dizilerde genelde işin içinde kadın, aşk, dedikodu ve entrika olduğu zaman izleyicisinin çok olduğunu vurguladı. Bu tür dizilerin reytinglerinin de bol olduğunu söyleyen Arınç, “Kadınlarımız, sabahtan akşama, gece yarılarına kadar izliyorlar. Bazılarına gözyaşı döküyorlar. Bazılarının içlerindeki bir nefis ‘ah keşke bende öyle olsaydım’ diyor. Lüks hayat özlemi çekenler de var. Bazıları da bu yüzden işini, hayatını, ailesini kaybetmiş insanlar. Bu entrikaları gördükçe hayıflanıyorlar. Biz kamu yayıncısı olarak TRT’de reyting peşinde değiliz” diye konuştu.
“80’LER DİZİSİNDEKİ KARAKTERLERDEN BİRİSİ DE SİZSİNİZ”
Kendilerinin pahalı yapımlara ve çok ismi bilinen insanlara yüz binler vererek kasalarından, keselerinden ödenmesine razı olmadıklarını ifade eden Arınç, şunları söyledi.
“Biz, 'İnsanımızı düşündürecek. Hoşuna gidecek, eğlendirecek. Ona belki bir istikamet verebilecek, onun aile olarak birlikte izleyebileceği diziler yapmaya mecburuz’ dedik. ‘TRT’ de bir mahalle dizisi olmalı' dedik ve başardık. Ve şimdi 80’ler var. Tabi başka dizilerin meftunu insanlar karşımda. Hepiniz Muhteşem Yüzyıl’ı izliyorsunuz. Hepiniz Çalıkuşu’nun peşindesiniz. Hatta bir evin odasında bir televizyon, bir odasında da başka bir televizyon var. Valla onlarda güzeldir ama biz mahalle dizimize bakkalı, kahveciyi, pastaneciyi, kasabı, plakçıyı koyduk. Ve bu dizi bütün dizileri salladı. Şimdi tek başına reyting rekorları kırıyor. Çünkü insanlar bu dizide kendisini buluyor. İzlemiyorsanız çok kayıptasınız, onu izleyin. Madem ki esnaf, madem ki sanatkarsınız o karakterlerden birisi de sizsiniz.”
Arınç, daha sonra merkez Nilüfer İlçesi’ndeki Beşevler Mahallesi’nde rahatsızlığı bulunan Rahmi Erdem adlı tanıdığını ziyaret etti.

IA-BC-Mİ(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)