BAŞBAKANIMIZA SAHİP ÇIKIN
Patnos gezisinin ardından karayolu ile Ağrı'ya geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından onuruna verilen yemekte partililere ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine seslendi. Arınç, "Hükümetinize ve Başbakanınıza sahip çıkın. O olmazsa çözüm süreci olmaz, o olmazsa bu hizmetlerin arkası gelmez" dedi.
Türkiye’yi eski günlerine döndürmek için pusuda yatanların olduğun söyleyen Arınç, onlara prim verilmemesini istedi. Arınç, şöyle devam etti:
"Bizden daha iyisini bulsunlar, başımızın üstünde yeri var. Ama bizden daha iyisi şöyle dursun, Türkiye’yi eski karanlık günlerine götürmek isteyen faşistlere ve Türkiye de Kürt halkını inkar etmekle siyaset yaptığını zanneden zavallılara ders vermeniz lazım. Maşallah BDP iki tane birden başkan aday yapıyor. Hangisi yönetecek belli değil. Bir köyde iki muhtar olmaz. Bir yerde iki tane Cumhurbaşkanı var mı, iki tane Başbakan var mı? Allah tek. Bizim işimiz tek. Tek başına iş yapacak. Ayrıca bizde ithal adayda yok. AK Parti belediye başkan adaylarını, orada yetişmiş, yaşamış kişilerden seçiyor. Buradaki insanların suyu mu çıkmış? Biz adaylarımızın, aday oldukları yerlerde halkın düğününe, ölümüne gitmiş, suyunu içmiş, insanlarıyla konuşmuş, yaşamış adayları her zaman tercih ediyoruz."
Aramıza ırkçılık fitnesini sokarak bizi bir birimize düşman etmek isteyenlere, bugüne kadar prim vermediklerini ve vermeyeceklerini sözlerine ekleyen Arınç, "İnşallah terör belasından da çözüm süreci ile kurtulacağız, yakın zaman da artık herkes özgür olacak. Herkes kendisini istediği gibi ifade edecek ama silah, şiddet, dağa çıkma olmayacak. Herkes ne söyleyecekse talebini demokratik ortamda yapacak" dedi.
Konuşmasının ardından Bülent Arınç, partililerle birlikte esnafı ziyaret etti.
Servet ARSLAN- Asef ULAŞ/AĞRI, ()

(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)