ARINÇ: İKİ DÖNEM BELEDİYE SİZDEYDİ BU KEZ BİZ ALALIM
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seminerin ardından Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette Cemiyet Başkanı Arif Arslan, üzerinde isimleri yazılı tiftik kilimleri bakanlara hediye etti.
Batman Valiliği'ni ziyaret eden Arınç ve Şimşek daha sonra BDP'li Batman Belediyesi'ne geçti. Belediye binası önünde Başkan Vekili Serhat Temel ile belediye daire müdürleri, Arınç ve Şimşek'i karşıladı. Arınç ve Şimşek'in Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'i makamında ziyareti sırasında ilginç diyaloglarda yaşandı. Temel, cezaevlerinde bir çok milletvekili ve belediye başkanı ile partililerinin bulunduğunu belirterek, uzun tutukluluk süresinden yakınarak, "Uzun tutukluluk süreleri halkın nezdinde infaz edilmiştir" dedi.  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1994 yılında kendisininde belediye başkan adayı olduğunu seçimleri az bir farkla kaybettiğini belirterek, "Ancak olmadığım için de 2 rekat şükür namazı kıldım. Çünkü başkanlık zor iştir. Bakanlıktan da milletvekilliğinden daha zordur" dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e dönerek, "Sen belediye başkanı olmak ister misin?" diye soran Arınç'a Şimşek, "Asla" diye cevap verdi.
Başkan Vekili Temel'in "Batman'ı nasıl buldunuz?" sorusuna Arınç, "Batman çok güzel olmuş dersem kısmen yalan söylemiş olurum. Kısmen sizin propogandanıza katkı sağlarım. Çünkü önümüz seçim. Ama biz çok daha güzel gelişmiş görmek istiyoruz Batman'ı. Bir insanın huzurla yaşamak istediği, mutlu olabileceği bir şehir olarak görmek istiyoruz. Allah Batman için en hayırlısını nasip etsin" dedi. Arınç daha sonra Temel'e dönerek, "İki kez yaptığınız belediyeyi isterseniz bu kez bize verin" dedi. Bunun üzerine Temel, "Ona halk karar verecek" deyince makam odasındakiler gülüştü. Görüşmeden sonra sonra Temel, Arınç ve Şimşek'e Kürtçe-Türkçe Sözlük ile tiftik halı armağan etti.    (GG/AAA)(FOTOGRAFLI)