ARINÇ: MERKEZ BANKASI BAŞKANI GÖREVİNİN BAŞINDADIR

Bakanlar Kurulu sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bir soru üzerine "Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın sunumuna ilişkin bir soruya Arınç, "Merkez Bankası Başkanı görevinin başındadır. Olumlu bir surum yapmıştır. Bütün Bakanlar Kurulu'ndaki arkadaşlarımız da bu değerlendirmelere katılmıştır. Kanunda değişiklik yapılması ne de bir başka anlama gelebilecek bir çabanın içerisinde değiliz. Herkes görevini iyi bir şekilde yapmaya çalışıyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Arınç, "Bakanlar Kurulu'nda bu konu görüşülmedi kendi aramızda bile görüşme fırsatı olmadı" dedi.

AK PARTİ BU HAFTA İÇERİSİNDE SORUŞTURMA KOMİSYONUNA VERECEĞİ ÜYELERİ BİLDİRECEK"

4 bakanla ilgili meclis soruşturmasına ilişkin bir soru üzerine Arınç, "Sayın Cemil Çiçek'in bu konuda serzenişi sadece bununla sınırlı değil. Aynı zamanda üye bildiren partilerin de üyeliklerine itiraz olduğundan bahsediyor. Keşke bazı siyasi partiler veya temsilcileri iç tüzüğü okuma zahmetinde bir katlansalar. Meclis soruşturmasına karar verildi. 400'den fazla oy kullanıldı. Biz de evet oyu verdik gizli oylamada. İsmi geçen bakanlar hakkında, Komisyon üyelerinin bu ismi geçen bakanlar hakkında olumlu veya olumsuz görüş bildirmemesi gerekir. İhsası reyde bulunmuş oldu. Dolayısıyla bunların üye seçilmesi mümkün değil. Diğer partiler evet üyelerini bildirmişler ama bu sayı yeterli değil. AK Parti grubu, bu konuda bir tarama yapıyor. Arama motoruna girdiğinizde kimin ne dediğini görüyorsunuz. Meclis Soruşturma Komisyonu'nun raporu, Meclis'te görüşüldükten sonra eğer bu kişilerin Yüce Divan'a gitmeleri gerekirse yargılanacaklar. Yargılanacakları için de Meclis Soruşturma Komisyonu kurulurken, gruplarda toplantı yapılamıyor. Gurup kararı alınamıyor. Vicdanı kanaatleriyle herkes soruşturma açılsın dedi. Zannediyorum AK Parti de bu hafta içerisinde Soruşturma Komisyonu'na vereceği üyeleri, mutlaka bildirmiş olacaktır. Bildirmezse o zaman kasıtlı bir gecikmeden bahsedilebilir. Bunun sorumlusu da AK Parti grubu olur" diye konuştu.

"ASILSIZ HABERLER KONUSUNDA KENDİMİZ GEREĞİNİ YAPARIZ BELKİ"

Başbakanlık'taki paralel yapı ihbar mektubu iddialarına ilişkin bir soruya Arınç, "Böyle iddiaların Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi söz konusu değil. Asılsız haberler konusunda kendimiz gereğini yaparız belki. Çok da ciddiye almayın" dedi.

Afganistan'daki intihar saldırısını kınayan Arınç, "Faili henüz bilinmiyor. Bu alçakça bir saldırıdır. Saldırıyı kınıyoruz. Türkiye ve Afganistan dost ve kardeş iki ülkedir. Olaydan dolayı üzgünüz" açıklamasında bulundu.

HT(SSA)