ARINÇ, MASA ÜZERİNE ÇIKARAK PARTİLİLERE SESLENDİ
Bursa’daki basın toplantısının ardından helikopterle Yalova’ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Yalova Atatürk Stadyumu'nda Yalova Belediye Başkanı AK Parti’li Yakup Koçal ve partililer tarafından karşılandı. İstanbul Caddesi’nde bulunan AK Parti Seçim İrtibat Bürosu’nu ziyaret eden Arınç, üzerine gazete kağıdı serilen bir masanın üstüne ayakkabılarıyla çıkarak konuşma yaptı. 
"Bu seçimi bize zehir etmeye çalışıyorlar" diyen Arınç, "Hükümete karşı operasyon yapıp AK Parti iktidarına son vermek, dünyanın tanıdığı büyük lider, halkımızın sevgili kahramanı Başbakanımıza diz çöktürmek istiyorlar. 'Çok oldu' diyorlar. 'Bu kadar istikrar fazla' diyorlar. 'Biz artık sandıkla, seçimle işbaşına gelemiyoruz, Türkiye çok güçlendi' diyorlar. Türkiye’nin dediği oluyor. Başkaları ekonomi krizi içerisinde, biz çok iyi gidiyoruz. Başkalarında savaş, karmaşa, kavga var. Türkiye’de barış var. Başka ülkelerde terör var. Bizde çözüm süreci var. 'Artık gidin.' Gidelim, biz kazık çakmadık ama demokrasilerde onun da usulü var. Sandığa gideriz millet seni daha çok isterse seni başa getirir. Milletin evet dediğine biz hayır demeyiz. Unutmayın, Türkiye’de halk sandıkta hep ders verdi" diye konuştu.
'BÜYÜK BİR ALÇAKLIK VE VATAN HAİNLİĞİ YAPTILAR'
Arınç, yine dinlemelere değinerek, "Dün akşam çok büyük bir alçaklık yaptılar. Vatan hainliği yaptılar. Devletimizi yıkmak için bir komployu açıkladılar. Biz de yasal haklarımızı kulandık. Şahısların söz konusu olduğu bir yerde bunu hazmedebilirsiniz ama bu devlet, bu bayrak, bu vatan bizim. Bu ülkenin güvenliği bizim en büyük sorumluluğumuz. Bu komployu yapanların, bu ihaneti işleyenlerin elbette hesapları görülür ama öncelikle bunları kınamak gerekmez mi? Bunları lanetlemek gerekmez mi?" dedi.
Arınç, konuşmasının ardından cuma namazını Kubbeli Camii’nde kıldıktan sonra karayoluyla tekrar Bursa’ya hareket etti.

SG(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)