BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, 1 Haziran’da yenilenecek belediye başkanlığı seçimlerinde partisinin adayına destek vermek için Bitlis'in Güroymak İlçesi'ne geldi. Arınç, dualarla ayakta durduklarını belirterek, "Biz inançlıyız. Beli bükülmüş dedelerin duası, şeyhlerin duası, anaların duaları var. Bizi ayakta tutan dualardır. Yoksa bizi de darbe ile kapatır, yok ederlerdi. Binlerce faili meçhul cinayetlerin işlendiği bu ülkeyi, toplara tüfeklere karşı 12 sene bükülmeden, eğilmeden yönetiyoruz" dedi.
Başbakan Yardımcısı Aranç'da seçim çalışmalarına destek vermek üzere Güroymak’a geldi. Arınç, Özgürlük Meydanında halka seslendi. Arınç, seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmasında, pazar günü müjdeyi alacaklarını söyledi. Arınç, 30 Mart seçimlerinde AK Parti'nin büyük bir zaferle çıktığını ve 21 milyon oy aldıklarını belirtti. Bütün partilerin, hatta geçmişte birlikte oldukları arkadaşlarının bile kendilerine karşı olduğunu kaydeden arınç şöyle konuştu:
DUALARINIZI ALMAYA GELDİM
"7 düvele karşı tek başımıza bütün belediyelerin yüzde 60’ını aldık. Bitlis’te de başarılıyız. Muş’ta başarılıyız. Türkiye’ye baktığımızda başarıların sahibi biziz. Milletimize teşekkür ediyoruz. Bizlere destek oldu. Bütün belediyelerin sahibi yaptı. BDP ile baş başa kaldık. Sonra seçimler iptal oldu. Sevinçliyiz. Tekrar sandığa gidiyoruz. Bu seçimde oylarınızı AK Parti'ye verin diye gelmedim. İnançlarının ahlakınızın temellerinin bulunduğu Norşin’e geldim. Dualarınızı almaya geldim."
BİZİ DE KAPATIRLARDI
Arınç, AK Parti'nin 12 yıldır iktidarda olduğunu, kabinede değişik görevler aldığını, Meclis Başkanlığı yaptığını ve hizmet üstüne hizmet yapmaya devam ettiklerini dile getirdi. Arınç, hükümet olarak vatandaşın istediklerini tek tek yerine getirdiklerine belirterek şunları söyledi:
"Vatandaş bizden hastane istiyor, çevre yolu, havaalanı, baraj, gölet, çiftçiye destek, sanayi, enerji tesisleri istiyor. Bizler de bunların isteklerini yerine getiriyoruz. Yeter ki, milletimiz huzurlu yaşasın. Analarımız evlatlarımız rahat yaşasın diye. Çocuklarımız iyi okusun diye eğitim yatırımları yapıyoruz. Millete hizmet yapıyoruz ki, bize oy veriyorlar. Biz sizlerin hizmetkarıyız. Türkiye’de son seçimde yüzde 45 oranında oy aldık. Yani Türkiye’de her 2 seçmenden birisi bize oy verdi. Allaha hamd edip, secde etmekten başka ne yapalım. Bugün genel bir seçim yapılsa yüzde 60’lar oranında oy alırız. Karşımızdaki 7 düvele karşı yüzde 60 oranında belediyeleri aldık. Biz inançlıyız. Beli bükülmüş dedelerin duası, şeyhlerin duası, anaların duaları var. Bizi ayakta tutan dualardır. Yoksa bizi de darbe ile kapatır, yok ederlerdi. Binlerce faili meçhul cinayetlerin işlendiği bu ülkeyi toplara tüfeklere karşı 12 senedir bükülmeden eğilmeden yönetiyoruz."
DÖRDÜNDÜ DÖNEM İKTİDARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ
Arınç, 2015'te genel seçimlerin yapılacağını, bu seçimleri kazınıp, 4'ncü dönem iktidarlarına devam edeceklerini belirtirken, cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi. Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kazanacağız. AK Partiden kim aday olursa olsun 2 ay sonra sizin seçtiğiniz Cumhurbaşkanı göreve gelerek başlayacak. 2015’te genel seçimler yapılacak. İnşallah burada da sizlerin takdiri ile 4’ncü dönem iktidarımıza devam edeceğiz."
BDP TABELA PARTİSİ OLDU
Başbakan Yardımcısı Arınç, BDP’ye de yüklenerek, "Dün BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş buradaydı. Onun söylediklerine cevap vermek istemiyorum. Demirtaş, hangi parti adına konuşuyor. BDP adında böyle bir parti var mı Türkiye’de. Sırrı Sakık ve Demirtaş’ın dışında kalan herkes HDP’ye geçti. Kim bu parti? Söylemeye utanıyorum. Sosyalistleri bir araya getireceklermiş. Peki ama HDP seçimlere girdi 30 Mart’ta. Sıfır çekti. Birisi gelse de HDP adına konuşsa anlayacağım. Tabela partisi haline gelen bir genel başkan konuşuyor. Bu tabelası kalan partinin belediye başkanı burada seçilirse, tabelaya muhafızlık mı yapacak? Yoksa Norşin’e hizmet mi yapacak?" diye konuştu.
BANA KÜRTÇÜ GÖZÜYLE BAKIYORLAR
Çözüm sürecinin önde gelen isimlerinden olduğunu ve Kürtleri çok sevdiğini anlatan Arınç, "Batı bölgesinde bana Kürtçü gözüyle bakıyorlar. Biz bu topraklarda bin senelik şuurla birbirinizin kucağında şehit olanlarla birlikte yaşadık. Ama bugün hükümetimiz 100 yıllık bir meseleyi çözmeye çalışıyor. CHP ve MHP karşı çıkıyor. Hele MHP kanımıza ekmek doğrayacak şekilde karşı çıkıyor. Bu süreçte karşımızda olanlar pamuk ipliği ile çözüm sürecine tutunanlardır. Dağa çıkmayı ve silahlanmayı bitireceğiz. Millette çözüm sürecinin arkasındadır. Vatandaşta 'barış istiyorum' dedi. 2 ay önce yüzde 45 oy aldık. BDP seçimden önce büyük bir iddiada bulundu. En az 200 belediyeyi alacağız dediler. 100 bile alamadılar. Bu bölgede yüzde 44 AK Parti oy aldı. Hala seçimleri bir kavga haline getirmek istiyorlar. Sadece askeri tedbirlerle bu işi çözmeye çalışanların çabalarını gördük. Burada siyasi bir çözüm gerekiyor. Bu seçimin çok önemli bir mesajı var" diye konuştu.
Arınç, konuşmasının ardından Güroymak Merkez camisinde Cuma namazı kıldı. Arınç ve beraberindekiler ilçenin kanaat önderi Nurettin Mutlu’yu da ziyaret etti.

ÖÇ(FE/AAA) (FOTOĞRAFLI)