ARINÇ: "EMANETİ SİZDEN ALDIK, SİZE TESLİM EDECEĞİZ"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Gemlik İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen yemekte, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Arınç, millete bir söz verdiklerini belirterek, "Geçmişteki darbeleri, muhtıraları bilen bir insan olarak biz halkımıza şunu söyledik. Sizinle birlikte siyaset yapacağız ve sizin için siyaset yapacağız. Millet için yapacağız. İlkeli, kararlı ve cesur olacağız. Hiç merak etmeyin. Bize 'kim gidin' derse veya kim bizi yerimizden etmeye kalkarsa darbe, muhtıra müdahale ne derseniz deyiniz, bize demokrasi dışı bir söz söylemeye kalkarsa biz onun karşısında dimdik duracağız. Geçmişte birilerinin yaptığı gibi şapkayı alıp gitmek yok. Emaneti sizden aldık. Emaneti size teslim edeceğiz" dedi.
Türkiye'de toplumsal barışın sağlanması adına önemli adımlar attıklarını söyleyen Arınç, ülkede geçmişte büyük travmaların yaşandığını dile getirdi. Yüzyıllık geçmişe bakıldığında Türkiye'de suni, yapay kavgaların çıkarıldığını ifade eden Arınç, "Türk-Kürt, Alevi-Sünni, çatışması olduğunu söylediler. İlerici-gerici, laik-dindar tartışması olduğunu söylediler. Herkes eline birer sopa aldı ve bununla hücum etmeye kalktı. Türkiye büyük kavgalar gördü. Bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşayan, aynı kaderin çocukları birilerinin düşmanlığı ile birbirlerine silahla, sopayla saldıracak hale geldi. Bunlar Türkiye'yi zayıflattı. Bizi kendi içime hapsetti. Biz küçüldük. Türkiye, Batının karşısında ezik hale geldi. Sonra fark ettik ki bunlar yapay kavgalar. Bu kavgalara alet olmamak gerekir. Türkiye'deki kavgaların sonunu getirmek, bir kardeşlik ortamı için elimizden geleni de yaptık. Geçmişte yaşanan kavgalara batığımız zaman 'ne kadar aldanmışız. Ne kadar yanlış işler yapmışız. Ne kadar saçma sapan konularda birbirimize düşman olmuşuz' diye düşünüyoruz. Ama hala o işin tadını damaklarında hissedenler, 'eskiden daha iyiydi. Ne güzel kavga vardı. Ne güzel cenazeler geliyordu' diyebilir. Artık huzura, barışa ve dostluğa ihtiyacımız var ve bunun için ayrımcılığı ortadan kaldırdık" diye konuştu.
MİLLETİN MALINI GASP EDENİN HESABI GÖRÜLÜR, DEFTERİ DÜRÜLÜR
Konuşmasında son zamanlarda hükümeti yıpratmak amacıyla bir takım şeyler söylendiğini ve yapıldığını dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Televizyonlarda bas bas bağıranlar var. Bir takım iddialarda bulunanlar var. Türkiye bir hukuk devleti. Kim ne yaptıysa bunun hesabını verir. Hele yolsuzluk gibi çok çirkin, hepimizin nefret ettiği bir suçu hiç kimse korumaz. Kendi yakınımız bile olsa milletin malını gasp eden, çalan birisine karşı selam bile vermeyiz. Onun hesabı görülür, onun defteri dürülür. Bütün bunlara rağmen Ak Parti'ye karşı, milletimizin güveninin tam olduğunu görüyorum. Hem vatandaşlar bize bunu söylüyor, hem de yapılan anketlerde hükümete güvenin tam olduğunu görüyoruz. Bu noktada 1,5 ay sonra zaten seçimler yapıldığında meydanları dolduran on binlerce insanın seçim sonuçlarını nasıl etkilediğini de beraber göreceğiz."