TÖRENDE GÜLDÜREN DİYALOG
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bulvarın açılışı sırasında Başbakan Yardımcısı Arınç ile bir vatandaş arasında esprilerle dolu diyalog yaşandı. Konuşmasına ezan okununca ara veren Arınç, bu sırada vatandaşlardan birinin, “Sayın Başbakan Yardımcım size bir şey söylemek istiyorum” deyince Arınç, “ezan okunuyor duymuyor musun biz neden konuşmayı kestik” karşılığını verdi. Arınç, “Aslında ben bi taraflarda bir fetva aldım, ‘Ezan okunurken konuşulabilir’ diye ama içinizden bir Karadenizli çıkar. ‘ya ezan okunuyor ne konuşuyorsun kardeşim der’ diye korkuyorum. Onun için susalım” dedi.
Vatandaşın da, “Evet ben Karadenizliyim” deyince Arınç, “Yoksa Çayelili misin?” diye sordu. “Bayburtluyum” karşılığını alınca da “Karadenizli sayılırsın” diyerek güldü.
SEÇİMLERDE YİNE YÜZDE 50’LERİN ÜZERİNDE OLACAĞIZ
Bursa’daki temel atma töreninin ardından Gemlik İlçesi’ne geçen Arınç, halen Gemlik'te Belediye Başkanlığı'nı vekaleten yürüten partisinin Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz’ın seçim bürosunu açtı.
Arınç, daha sonra Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılacak olan kapalı pazar yerinin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Bülent Arınç, 11 yıldır çalıştıklarını ve çalıştıkça daha çok desteklendiklerini bildirerek şöyle devam etti:
”Şu anda bile oy oranımız yarın milletvekili seçimi yapılacak olsa yüzde 50’inin altında değil. Kim ne derse desin. Siz benim sözüme bakın. En düşük rakam yüzde 47-48 Allah’ın izniyle yarın sandık kurulsa göreceksiniz ki seçimlerde yine yüzde 50’lerin üzerinde olacağız. Neden? Allah’ın izniyle ağanın eli tutulmaz” dedi.
Törene katılan bir kişinin “Yüzde 60’ın üzerinde olacak” sözleri üzerine de Arınç, “Bak biri oradan 60 olacak diyor. Ona da razıyız. İtiraz edecek halimiz yok. Allah dilerse verir, verdirir gönüllere koyar Ak Parti’yi hizmette sınır olmaz. Kim ne derse desin boş gürültülere bakmayın dedikodulara bakmayın. İftiralara da bakmayın. Allah bizi biliyor. Millet bizi tanıyor. Ve güveniyor. Çok şükür neler geldi geçti bu memleketten ne koalisyonlar gördük. Üç partili dört partili beş partili kırmızı plaka heveslisi ne bakanlar gördük. Çıkarı için memlekete kötülük yapmaya çalışan ne siyasetçiler gördük. Ama çok şükür biz hamdolsun dümdüz gidiyoruz. Düşe kalka ama dosdoğru gidiyoruz.b Eğilmedik bükülmedik. Gecemizi gündüzümü milletimize verdik” dedi.