ARINÇ, LEYKEL ŞENLİĞİ'NE KATILDI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uluabat Gölü kıyısında düzenlenen 10’uncu Eskikaraağaç Leylek Şenliği’ne katılırken, "Leylekler çok sevimli hayvanlar. Güzel mahluklar. Özel, aynı zamanda mübarek hayvanlar. Onların gelip geçtiği yerlerde rahat etmesini sağlamak bizim geleneklerimizde var" dedi. Arınç, 10 yıldan bu yana sürdürülen şenliğin, valiliğin ve büyükşehir belediyesinin desteği ile daha da etkin hale getirileceği belirterek, "Bu Pazar gününde leylekleri görmeye geldik be kardeşim. Ecdadımız leylekler için 'Gurabahane-i laklakhan' yapmış. Leylek deyince Bursa, Bursa deyince Altepe hatıra gelmeli. Bak nereden bağ kurdum" dedi.
"LEYLEKLERİN SESİ ANKARA’DAN DUYULDU"
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, Uluabat Gölü’nün Ramsar Sözleşmesi kapsamında korunan 14 sulak alandan bir tanesi olduğunu söyledi. Elektrik tellerinin artması ve yuvalarının yok olması nedeniyle Karaağaç’a gelen leyleklerin azaldığını ve bunun için 10 yıl önce doğa severler tarafından mücadele başlatıldığını belirten Karaloğlu, "İlk defa hükümetimizin bir temsilcisi şenliğimize katıldı. Leyleklerin Bursa’nın Karaağaç’ın Gölyazı’nın valisi olarak teşekkür ediyorum. Leyleklerimizin valisi olarak leyleklerin sesi Ankara’dan duyuldu" diye konuştu.
Karacabey Belediye Başkanı Ak Partili Ali Özkan’ı ziyaret eden Arınç, Karacabey’in tarım ve tarım sanayi alanında gelişmiş bir ilçe olduğunu, bu özelliğinin korunması gerektiğini söyledi. Arınç, tarım alanlarında verim ve kalitenin yakalanması gerektiğini belirtirken de otoyol projelerinde tarım alanlarının ziyan edilmemesi için kavga verilmelerini sözlerine ekledi.
Karacabey’in ardından Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı da ziyaret edip kutlayan Arınç, daha sonra karayoluyla Manisa’ya hareket etti.

SÇ,ST(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)