BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Elazığ'da Oto Galericiler Sitesi'nin temel atma törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Elazığ Belediyesi'nin Oto Galericiler Sitesi'nin temel atma törenine katıldı. Daha önce yapımına başlanan ve bugün resmi temeli atılan siteyle ilgili Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yoğunluk nedeniyle temel atma da geciktiklerini belirterek, "Esasında gördüğünüz gibi yatırım belli bir aşamaya geldi. Çalışmalar devam ediyor, ancak yoğun tempodan temel atmaya fırsat bulamamıştık. Rabbim nasip etti, Elazığ'ımızın aynı zamanda fahri hemşehrisi olan çok değerli Başbakan yardımcımızın uğurlu elleri temeli atacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Elazığ'ın memleketi oluğunu ve Elazığ'da gençlik yıllarının geçtiğini belirterek, bir iftar programı ve temel atmaya çağırıldığı için geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Bir aydan beri Meclis'teki torba yasasıyla ilgili çalışmaların muhalefet tarafından engellendiğini ifade eden Arınç, şöyle dedi:

"Bir aydan bu yana muhalefetin lüzumsuz engellemesi ile bir kanunu çıkarmada zorlanıyoruz. Oysa bu kanun içersinde Soma'daki maden faciasından sonra yeraltında çalışan işçilerin durumunu düzelten, taşeronda çalışan işçilerin durumunu düzelten, esnafın geçmişe ait SGK prim borcu bulunan kardeşlerimizin durumunu düzelten onlara sağlık hizmetleri verilmesine yol açacak primlerin ödenmesini düzenleyen pek çok madde var. Aslında 79 milyonun, 70 milyonu bu kanunun çıkmasını bekliyor. Ne var ki muhalefet bunu geciktirmek için 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclisi tatile sokmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Yine Meclisi kilitlemek suretiyle bu seçim kampanyalarına milletvekillerimizin katılmasını engelliyor ve her gün saçma sapan, lüzumsuz ve maalesef Meclis'te netice alacak işleri engellemeye gayret ediyor ve bizler milletvekili arkadaşlarımızla orada nöbet tutuyoruz. Adeta sabır imtihanından geçiyoruz."

Arınç, daha sonra milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla temeli attıktan sonra iftar yemeğine katıldı.

FOTOĞRAFLI