ARINÇ, “İZMİR KASABA GÖRÜNÜMÜNDEN KURTULMALI”
İzmir’in Bayraklı İlçesi’ndeki İzmir Manisalılar Derneği’ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım coşkulu bir kabalalık tarafından karşılandı. Dernek binasına, 'Hasreti, özlemi ortadan kaldıran yolların mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım hoşgeldin' ve 'Manisa sevdalısı büyük usta derneğimize hoşgeldin' yazılı pankart asıldı. Dernek üyesi ve partililerden oluşan yaklaşık 500 kişilik topluluk, 'İzmir’e Binali Yıldırım gerek' diye slogan attı.
Dernek Başkanı Halit Oran’ın konuşmasının ardından, dernek binası önünde hazırlanan platformda kalabalığa seslenen AK Parti’li Binali Yıldırım, “Manisa ve İzmir, Türkiye’de bu iki ilden birbirine daha yakın başka bir iki il yok. Bu yakınlığı artık bir dayanışmaya dönüştürme vakti geldi. İzmir’de, İzmir doğumlulular dışında en fazla yaşayan en fazla iş yapan Manisalı hemşerilerim, artık Manisa İzmir arası 10 dakika olacak. Kordonda balık yemek mi istiyorsun, arabana atlayıp 10 dakikada kordona geleceksin. Evliya Çelebi’nin Sehayat Namesi’nde de “Korkunç Sabuncubeli geride kaldı' diye bahsettiği Sabuncubeli, iki adet 6 bin metrekarlik tüneli yaptığımızda, Manisa İzmir’i adeta birleştirecek” dedi. Kalabalığın, 'İzmir’e Binali Yıldırım gerek' diye slogan atması üzerine, Başkan adayı Yıldırım, “Bize de İzmir gerek, bize de İzmirliler gerek” diye karşılık verdi.
“KİMSE İZMİR’İ UÇURDUK GİBİ UÇUK KAÇIK LAFLAR ETMESİN”
İzmir’in Türkiye’ye ticaret ve ihracatı öğrettiğini dile getiren Yıldırım, “Bu şehre bugüne kadar kim en ufak bir hizmet yaptıysa başımız gözümüz üstünde yeri var. Ama hiç kimse son 10 yılda İzmir’i uçurduk gibi uçuk kaçık laflar etmesin" dedi.
ARINÇ, “İZMİR KASABA GÖRÜNÜMÜNDEN KURTULMALI”
Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım’ın konuşmasının ardından platforma çıkan Bülent Arınç, ailesinin Manisa’ya geldiği yılları, avukatlık yaptığı dönemi ve o dönemde yaşanan sıkıntılara değindi. Türkiye’yi bir bütün olarak görüp kucakladıklarını dile getiren Arınç, “Biz 76 milyonu kuçakladığımız, bütün Türkiye’yi dost ve kardeş bildiğimiz için çok güzel iş yapıyoruz, millet bundan o kadar memnun ki sandığa giden iki kişiden biri AK Parti’ye oy veriyor. Bizim işimiz hizmet etmek. Biz dedikodu üretip çıkarcılık üzerine siyaset yapmıyoruz, bölgecilik, mikro milliyetçilik üzerine siyaset yapmıyoruz. Anadolunun her köşesine hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bizim iktidar olduğumuz dönemde iki referandum oldu, ikisinde de 'Evet' çıktı. İzmir 'Hayır' demiş olabilir, önemli olan AK Parti’nin 'Evet' değine milletin de 'Evet' demesidir. Son siyasi tarihimize bakın grafiği yukarı doğru giden bir başka parti yok. Avrupa’da da, dünyada da yok” dedi.
“BİZ DE YANLIŞ YAPARSAK, YÜZDE 50, YÜZDE 10 OLUR”
Kurulduktan henüz 15 ay sonra Ak Parti’nin tek başına iktidara taşındığını hatırlatan Arınç, “Eğer biz de yanlışlar yaparsak, millete hizmetten geri kalıp ve verdiğimiz sözleri yerine getirmezsek, millet yüzde 50’yi alır yüzde 10’da kalırız. Ama 50’nin 60’a çıkacağına adım gibi eminim” diye konuştu.
YILDIRIM’A ÖVGÜ
Konuşmasında sık sık Başkan adayı Binali Yıldırım’a övgü dolu sözlere yer veren Arınç, “Ulaşımda çağ atlatan sayın bakanımız kabinemizin yüzakı Binali Yıldırım’dır. Allah razı olsun" dedi.
“BU ADAMI SEVİN”
Arınç, Binali Yıldırım’ı işaret ederek, “Anlattıklarım hep bu adamın yaptıkları, bu adamı çok sevin. Artık isteyen istediği yere istediği şekilde gidiyor. Demokrasi böyle bir şey. Mecliste bana üç tane bardak olduğu söylendi. Üç tane bardak var, birine içki, birine meyve suyu birine de su konulurdu, biz daha çok suyu tercih ederdik, başka şeyi tercih edene de bir şey söylemezdik. Kimsenin dünya görüşüne bir şey söylemeyiz, bizimkine de saygı gösterilsin isteriz” dedi.
İzmir’in içme suyu ihtiyacının Gördes Barajı’ndan karşılandığını belirten AK Parti’li Arınç, “İzmirli suyunu bizim Gördes Barajı’ndan içiyor. İnşallah içtikleri suyu Manisalılar gibi unutmazlar. İzmir’de de kamu yatırımları bakımından hiçbir eksiğimiz yok. Hizmet gelecekse Binali beyle gelecektir. İzmirli arsenikli suyu değil şerbet gibi suyu içmeli su gibi aziz olmalıdır” diye konuştu.
Konuşmanın ardından, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başkan adayı Binali Yıldırım ile AK Parti’nin Bayraklı İlçesi Belediye Başkan adayı İsmail Sarı’ya plaket verildi. Daha sonra Binali Yıldırım ile Arınç alandan ayrıldı.
Tufan HAMARAT / İZMİR, ()

TH(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)