'TWİTTER, MAHKEME KARARINI UYGULAMADIĞI İÇİN KAPATILDI'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak, Twitter'in kapatılmasına değinen Arınç, Türkiye'deki mahkemelerin bazı hesapların kapatılması yönündeki kararının, site yönetimi tarafından uygulanmamasının yasağa neden olduğunu öne sürdü.
Başbakan Erdoğan'ın dün Bursa mitinginde 'Mahkeme kararı ile Twitter kapanır veya kapatılır' demek istediğini söyleyen Arınç, "Gerçekten bugün öğreniyoruz ki mahkeme kararı ile Twitter’a erişim engellendi. İnternete erişim engellenmedi. İnternet yasaklanmadı. Bunu herkes bilsin. Bu işi yapan hükümet değil Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’dır" dedi.
'BENİM DE TWITTER HESABIM VAR'
Twitter'ın kapanmasına nede gösterilen bir mahkeme kararını, başvuru sahibinin adını vermeden ouyan Arınç, kendisinin de bir twitter hesabı olduğunu hatırlattı. Arınç şöyle dedi: “Danışman arkadaşlarımla onu takip ediyoruz. 1 milyonu da geçti takipçimiz. Biz, her gün uydurma şeyler yazmıyoruz oraya. Sadece yaptığımız işlerden, gezdiğimiz yerlerden bahsediyoruz. 1 milyon 200 bine yakın insan da bizi takip ediyor. Bundan dolayı bugüne kadar hiçbir şikayet olmadı. Ama internetin sınırsız dünyasında paylaşım sitelerinde böylesine sorumsuzca yayın yapanlar var. İnsanları lekeleyen, kötüleyen, özel hayatlarını alt üst eden, ahlakını ve karakterini rezil eden şeyler olunca şüphesiz dünyadaki tüm mahkemelerde, bütün kurallarda bunun engellenmesini bir hukuk olarak takip ediyorlar. Dolayısıyla kimse endişelenmesin. Sadece mahkeme kararlarını uygulamayan Twitter’ın merkezine karşı bir süreci TİB başlatmış durumda. Bunlar giderildiği takdirde hemen, belki de bu saatlerde giderilmiş olabilir.
Twitter'ın dün gece kapatılmasına rağmen bu sabah kendisi de tweet atan Bülent Arınç, “Ben de sabah Twitter hesabımdan, 'Akhisar’a gidiyorum' diye kısa bir mesaj göndermiştim. Benimkiler sadece bunlar" dedi ve kendisi gibi bu tweet atan Cumhurbaşkanı'nın düşüncelerini paylaştığını söyledi.
'TWİTTER İYİ KULLANILIRSA FAYDALI BİR ARAÇTIR'
Twitter’in iyi kullanıldığı takdirde faydalı bir araç olduğunu vurgulayan Arınç, “Bıçak gibi. Ekmeği kesersiniz, parça parça dilim dilim, 10 kişiye taksim edersiniz. Bıçak, adalet vasıtası olur. Başka kötü niyetli adam aynı bıçağı alır, birisinin kalbine saplarsa, bıçak cinayet vasıtası olur. Twitter da böyle." dedi.
NİĞDE’DEKİ OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ
Niğde’de dünkü terör saldırısını gerçekleştiren 3 kişinin yakalandığını ve kimliklerinin açıklandığını hatırlatan Arınç, "Onlar da belli yollarla Suriye’ye gidip oradaki katliama katılan aşırı radikal unsurların elemanları. Kendilerini kimlikleri ve ilk sorgularından sonra söylediklerine bakılırsa, Suriye’deki varlıkları endişe veren aşırı radikal unsurlardan birkaç tanesine mensup olduklarını tahmin ediyoruz. O kişiler Türkiye’ye geliyor, bilerek eylem yapıyorlar. Bu eylemden sonra başka bir eylem planladıklarını göstermek istiyorlar. Allah onlara fırsat vermesin" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN- Barış GEZİCİ/AKHİSAR (Manisa), ()-


İK,BG(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)