BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, son yayınlanan ortam dinlemelerini eleştirerek, “Her şeye tahammül edilebilir, düşünebiliriz ama bir insan eğer bunu devletini batırmak, milli güvenliği zaafa uğratmak, bizi başka ülke ile savaşa sokmak amacıyla yapılmışsa Allah onların bin kere belasını versin. Hukuk karşısında da suçluları bulunur ve hesabı sorulur” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Nilüfer İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Esgin’in Ataevler Mahallesi’nde düzenlediği nokta mitingine katıldı. Burada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ses kayıtları ile ilgili değerlendirmede bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle konuştu:

"Bugün çok kötü bir olay yaşandı. Ak Parti'yi çökertmek, başbakanımıza diz çöktürmek, onu mahcup etmek, seçimlerde başarısız kılmak için gizli eller kötü insanlar faaliyete geçtiler. Her akşam belki onlarca insanların özel hayatlarında kişisel beraberliklerindeki konuşmaları ile youtube veya erişime koyan zavallı insanlar var. Bunlara yapmayın bu ahlak dışıdır, hukuk dışıdır kanun dışıdır. Suç işliyorsunuz. Kanun dışıdır bunların hiç birisi yasalar karşısında delil olarak da kabul edilmez. Bunlar hakkında da bir soruşturma yapılır, sonunda da karar verilir. Ama şimdi insanların ahlakına, iffetine, hukukuna saygısızlık yapıyorsunuz. Suç işliyorsunuz. Bunları söyledik anlamadılar devam ettiler. Hala tehditlerine devam ediyorlar. ‘Şu da var elimizde buda var’ diyorlar. Diyelim ki bu benimle ilgili, başbakanımızla ilgilidir. Ahmetle, Mehmetle ilgilidir. Üzülürüz, sıkılırız, şikayet ederiz, oflanırız ama bu bizimle ilgili bir konudur. Bu gün yapılan alçaklık devletimizle ilgilidir. Türkiye’nin geleceği ile bekası ile ilgili bir konudur. Ben iyi ki bu gün Ankara’ya uğramışım üzerimize düşen yasal yetkileri kullandık. Nereden indirildiği belli olmayan, telefonların dinlenmesi suretiyle değil. Ortam dinlemesi suretiyle Dış İşleri Bakanlığında, Dış İşleri Bakanımızın, MİT’in ve askeri yetkililerin katıldığı bir toplantı maalesef deşifre edildi. Bir kısım yerlerinde montajlarda var. Ama geneli itibariyle Suriye, Türkiye, bölgemiz, belki yapılacak operasyonlar, ülkenin karşılaştığı güvenlik sorunlarının konuşulduğu bir toplandı. Alan dinlemesi suretiyle hemen hemen 15 dakikalık bir ses kaydı yayınlandı. Her şeyi tahammül edebilir, düşünebiliriz ama bir insan eğer bunu devletini batırmak, milli güvenliği zaafa uğratmak, bizi başka ülke ile savaşa sokmak amacıyla yapılmışsa Allah onların bin kere belasını versin. Hukuk karşısında da suçluları bulunur ve hesabı sorulur." 

BUNLAR HAİNİN DANİSKASI

Bir vatandaşın ‘hain onlar hain’ sözlerine Arınç, "Hainin daniskası. Ben 15 –20 yıldan beri Meclisteyim. Meclis başkanlığı yaptım. Milli Güvenlik Kurul toplantılarına katılıyorum. Böylesine büyük bir alçaklığı hiçbir milletin ferdi yapmaz. Bunu düşman bile yapmaz. Düşmandan daha alçak olan bu insanları Rabbim inşallah bulmamızı nasip eder. Onların suratlarına bakar ve cevaplarını, cezalarını veririz” diye konuştu.

SUÇ OLMASINA RAĞMEN YAYINLANIRSA DEVLET KAYBEDER

Youtube girişin bu yüzden engellendiğini söyleyen Arınç, “Bende RTÜK’ten yani radyo televizyon yayınlarından sorumlu bir bakan olarak kanunun bana verdiği bir yetki var. Milli güvenliği açıkça tehlikeye sokan yayınlar ‘Başbakan Yardımcısı RTÜK’ten yayın organlarından sorumlu kişi tarafından geçici olarak durdurulabiliyor. Akşam saat 17.00 itibari ile RTÜK televizyon yayınlarında bu belgenin yayınlanmasını veya bu ses kaydının tekrar dinletilmesini önüne geçti. Ancak internete bir şekilde ulaşıp yayınlayabilen internet siteleri olabilir, yarın bazı gazeteler suç olmasına rağmen bunu yayınlayabilirler. Onlara buradan söylemek istiyorum ki, ‘Devlet kaybeder. Hükümet değil’ Türkiye’nin bütünlüğü, başka ülkelerle ilişkisi, Allah saklasın askerimizin Genelkurmay Başkanlığımızın ve Türkiye’nin istihbaratından sorumlu olan insanların planları düşünceleri, fikirleri deşifre edilmiş olur. Bu büyük bir suçtur. Büyük bir ahlak dışı cinayettir. Bunun karşısına geçeceğiz: Siber tehlike karşısında önlemlerimizi almıştık ama Dışişleri Bakanlığı gibi en kritik yerde bu dinleme yapılabiliyorsa, içerdeki ve dışarıdaki casusları bulmak boynumuza borç olsun” dedi.

RABBİM TUZAKLARINI BAŞLARINA ÇALSIN

Nerene nasıl dinlediklerini tahmin ettikleri birtakım kişilerin Başbakan ve hükümete karşı kamplolar kurmaya başladığını vurgulayan Arınç, “Her vilayet bu güne kadar yaptığı mitingin iki, üç mislini yaptı. Şaşırdılar o zaman hedeflerinde sadece hükümet vardı. Şimdi devleti yıkmaya çalışacak kadar gözleri döndü. Cinayet işlemeye başladılar. Bu gün dolaşıma soktukları bu kasetlerden de anlıyoruz ki hükümeti de devleti de, Türkiye’nin bütünlüğünü de gözleri görmüyor. Bozmaya parçalamaya çalışıyorlar. Rabbim onların tuzaklarını başlarına çalsın inşallah” dedi.

YÜZÜNÜ GÖRMESENİZ BU SES ONA AİT DEĞİL DERSİNİZ

Yapılan propagandalara rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a inancın devam ettiğini söyleyen Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Van mitinginde sesinin kısılmasını şöyle değerlendirdi:

"Bugünkü mitingdeki hali yürekler acısıydı. Ağzından bir cümleyi bile çıkartmakta zorlanıyordu. Sesi iyice kısılmış, vücudu iyice bitap düşmüştü. Van’dan bir arkadaşım telefon etti. ‘Burada hepimiz hüngür hüngür ağlıyoruz’ dediler. On binlerce insan onu dinlemek için gelmişti. O da son takati ile birşeyler konuşmaya çalıştı. Birşeyler derken bir saate yakın konuştu. Eğer yüzünü görmeseniz sadece radyodan dinleseniz bu ses ona ait değil derdiniz. Maalesef gece gündüz çalışmak, konuşmak, televizyonlarda fikirlerini açıklıyor. Halkı uyarma görevini yapıyor. Rabbim acil şifalar versin. Dualar ve sevgi ile en kısa zamanda sağlığına kavuşur."

SÇ, MT(FK/SSA) (FOTOĞRAFLI)