ANAYASA Mahkemesi'ne yaptıkları kişisel başvuru ile cezaevinden çıkan BDP'nin 3 milletvekili, Ardahan'da DYP İl Başkanı Kutluhan Akçay tarafından çiçekle karşıladı.
BDP Şırnak Milletvekilleri; Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, karayolu ile Ardahan’a geldi. Ardahan BDP İl başkanı Akif Avşar, Belediye Başkanı adayı Yavuz Usanmaz ve partililer tarafından karşılanan milletvekillerine Ardahan Doğru Yol Partisi (DYP) İl Başkanı Kutluhan Akçay çiçek verdi. Akçay, cezaevinden çıkan milletvekillerine "Geçmiş olsun, Ardahan’a hoş geldiniz" dedi. Çiçeği alan milletvekilleri de Akçay'a teşekkür etti. 
Dursun Akçam Kültür evinde giden BDP’li 3 milletvekili Kürtçe sloganlarla karşılandı. Gülser Yıldırım ve Faysal Sarıyıldız partililere Kürtçe seslenirken Türkçe konuşan milletvekili Selma Irmak, "Maksat; bizleri cezaevine alarak geride kalanları korkutmaktı. Ancak, beklenen olmadı. Bunu yapanlar yanıldı. Çünkü Kürtler yüzyıllar boyu çok büyük katliamlar yaşadı. Ama Kürt halkı bitmedi, özgürlüğünden geri adım atmadı. İşte siz buradasınız bizde sizlerin karşısındayız" dedi.

DB(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)