KAYSERİ, () - AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya, sosyal medyadan yaptığı duyuru ile partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Sosyal paylaşım sistesi Twitter üzerinden açıklama yapan milletvekili Ahmet Öksüzkaya, son zamanlar demokrasi, hukuk ve uzlaşma konularındaki parti politikaları ile şahsi görüşlerinin uyuşmadığını belirtti. Özsüzkaya'nın takipçileriyle paylaştığı açıklaması şöyle:
"2002 yılından beri, özellikle ilk iki dönemde yapılan icraatlarla hem yurt içinde hem de yurt dışında yıldızı parlayan bir ülke konumuna gelmemizde mensubu olduğum partinin katkısı büyüktür. Milletimiz ve dünya milletleri bu gelişmeleri takdirle karşılamıştır. Ancak, üzülerek görüyorum ki; son zamanlar da demokrasi, hukuk ve uzlaşma konularındaki parti politikaları ile şahsi görüşüm uyuşmamaktadır. Be nedenle Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa etme kararı almış bulunuyorum. Bu güne kadar birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini temenni ediyorum. Milletimize ve şehrime bağımsız olarak hizmet etmeye devam edeceğim."
Ahmet Öksüzkaya'nın bu açıklamasından önce Ankara'da oyunu kullandıktan sonra Kayseri'ye gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız, milletvekili Ahmet Öksüzkaya ile görüştü. Ancak, Bakan Yıldız'ın, Öksüzkaya'yı istifa kararından vazgeçiremediği belirtildi.

OE(OE/SSA)