TÜREL: ANTALYA İÇİN YENİ GÜZEL BİR GÜN
Yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen AK Parti'li Menderes Türel, parti önünde düzenlenen mitingde, "Yarın tüm Antalya'da, ilçelerimizde gün bir başka doğacak, şahlanış günü olacak. Yarın Antalya için yeni, güzel bir gündür" dedi.
Antalya'da yerel seçimlerin galibi AK Parti, saat 13.00'de parti binası önünde kutlama mitingi düzenledi. Parti binası önünde oluşturulan platformda Antalya Büyükşehir Belediye Bakanlığı'na 5 yıl aradan sonra yeniden seçilen Menderes Türel, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri, belediye başkanları ve İl Başkanı Mustafa Köse ile birlikte alanda toplanan 5 bini aşkın kişiyi birlikte selamladı.
HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
'Antalya'nın çocuğu Menderes Türel', 'Menderes burada Hoca nerede' sloganlarının atıldığı kutlama mitinginde halka seslenen Menderes Türel, “Nerede kaldık Antalyam. Sevgili Antalyam" diye söze başladı.
Antalya'nın önemli bir seçim yarışını, yorucu bir seçim gecesini arkada bıraktığı ve artık aydınlık bir geleceğin sabahına uyandığını belirten Türel, “Artık Antalya büyük hedeflere doğru yürüyüşüne başlıyor, hayırlı olsun. Antalya demokrasinin kalesini olduğunu göstermiştir. Antalya yalan ve iftira siyasetine en güzel cevabı vermiştir" diye konuştu.
İFTİRACI, TAKİYYECİLERİ YENDİNİZ
Antalya'nın bu seçimlerde bir tarih yazdığını, yeni miladının yazıldığını belirten Menderes Türel, şöyle konuştu:
"Bu miladı yazıyorken işte burada bu davaya gönlünü veren kardeşlerimle, dava, yol arkadaşlarımla beraber Antalya örnek bir çalışma gösterdi. Antalya'daki seçim kampanyası Türkiye için örnek bir kampanya oldu. Sizler yalancıları, iftiracıları, takiyyecileri yendiniz. Bu seçim yarışı boyunca Antalya'ya yakışmayan seviyesiz yalan, hakaret, iftira kampanyası yürütüldü. 2009'da da ben ve aileme hakaret edilmedik söz kalmadı, işlemedikleri ayıp kalmadı. Öyleki siyasetin bir manasının terbiye olduğunu hatırlatmak zorunda kaldım. 'Antalya insanlıktan çıkarak siyaset yapılacak bir yer değildir' dedim. Maalesef Antalya'da nezaket sınırları dışında seçim kampanyası yürütüldü. İşte şimdi bu iftiracılar gidiyor, güle güle diyor ve dürüst insanlara hoşgeldiniz diyoruz."
Seçim günü adliyede yaşananları hatırlatan Menderes Türel, iftiracıların seçime gölge düşürme gayreti içinde olduğunu, ama Antalya'nın, millet iradesine saygı duymayanlara boyun eğmediğini, yörük ateşini yaktığını ve Antalya'nın geleceğini çalmaya çalışanlara teslim olmadığını kaydetti. İstiklal Marşı'ndan bir kısım okuyan Türel, “Antalya Menderes Türel'in kimin çocuğu olduğunu sandıkta gösterdi" dedi.
TÜM ANTALYA'YI KUCAKLAYACAĞIZ
Artık Antalya tarihinde yeni bir sayfa açtıklarını dile getiren Menderes Türel, şöyle devam etti:
“Büyük hedeflere doğru yürüyüşüne başlıyor. Tüm Antalya müsterih olsun, oy veren, vermeyen herkes. Biz herkesi, tüm Antalya'yı kucaklayacağız, biz Antalya çocuğuyuz, bizim sevdamız, hayalimizdir. Biz gerekirse Antalya için canımızı feda edeceğiz."
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, ()

(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)