ANTALYA'da Memur-Sen, Diyanet- Sen ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği'nin de (MÜSİAD) aralarında bulunduğu 35 sendika, dernek ve sivil toplum örgütünün üyeleri, hükümete destek için basın açıklaması yaptı.
Kalabalık Khan Otel önünde biraraya geldi. Alanda asılı olan CHP bayrakları indirilip ağacın dibine bırakıldı. Kalabalık, 'Antalya Sivil Toplum Örgütleri' imzalı 'Yargı Darbesine Dur De!' yazılı pankart açtı, ellerde de aynı sloganın yazılı olduğu pankartlar taşındı, 'Darbeci şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganları atıldı.
Basın açıklamasını Diyanet-Sen ve İHH Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım okudu.
17 Aralık günü başlatılan yolsuzluk operasyonlarının, Türkiye'de kaos ortamı yaratma amaçlı olduğunu savunan Yıldırım, "Son günlerde yaşananlar, sömürü düzenini tesis eden küresel aktörlerin Türkiye'den duyduğu rahatsızlığın tezahürüdür. Askeri vesayetten kurtulduk diye sevinirken, şimdi de yargı vesayetiyle yüz yüze gelmiş bulunmaktayız" dedi. Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bunun adı yargı darbesidir. Bizler, küresel operasyon ve yolsuzlukla mücadelenin kararlılıkla devam etmesini isterken, şu anda halkı bir günde 40 milyar dolar, 12 günde 100 milyar dolar zarara uğratan iç ve dış mihrakların tertiplediği oyunlar, buna çanak tutanlar millet ve devlet kavramına zarar vermektedir. Halkın büyük kesiminin desteğini alarak iktidar olan hükümete adeta isyan bayrağını açan yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Yetim hakkına tenezzül eden, devlet-millet malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılmalı, cezalandırılmalı."
Açıklamanın sonunda "Allahım Müslümanların evlerine ateş atma, yuvalarını yıkma, birliklerini bozma, onları hezimete uğratma, sarsma, paramparça etme, birbirlerine musallat etme, birbirine kırdırma. Bizleri razı olduğun kulların arasına al" duası okundu, hep bir ağızdan "Amin" denildi.