ANTALYA'ya hafta sonunda 2 günlük ziyaret gerçekleştirecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayını da 5 bin kişilik yemekte ilan edecek. Erdoğan'ın, Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel'in adını açıklaması bekleniyor. Antalya'da pazar günü yapılacak tüm yerel spor faaliyetleri de Başbakan Erdoğan'ın kente yapacağı ziyaret nedeniyle ertelendi. CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Başbakan Erdoğan'ın 2 günlük Antalya gezisi yüzünden kentte adeta sıkıyönetim ilan edildiğini belirterek, "AKP yöneticilerinin Erdoğan'ın Antalya'daki açılışlarına katılımın cılız olacağına dair endişesi var. Bu nedenle amatör maçları iptal edip, sporcuları törene taşımak istiyorlar. Yapılan tek kelimeyle spora siyaset karıştırılmasıdır" iddiasında bulundu.
Cumartesi günü Antalya'ya gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan'ın ilk adresi, Gazipaşa İlçesi olacak. Erdoğan, 1991 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arif Denizolgun tarafından temeli atılan, 1999 yılında tamamlandığında uçuş güvenliği yeterli olmadığı için hizmete alınamayan, ancak 2008 ve 2011 yıllarında yapılan pist uzatımlarıyla faaliyete geçen Gazipaşa Havalimanı'nın açılış kurdelesini kesecek.
MANAVGAT'A İLK ZİYARET
Başbakan Erdoğan, Gazipaşa'nın ardından helikopterle Manavgat'a geçecek. Erdoğan'ın saat 15.30'da Manavgat'ta olması bekleniyor. Bu ziyaret, aynı zamanda bir ilk olacak. Manavgat ilk kez Başbakan Erdoğan'ı ağırlayacak.
TÜREL'İ AÇIKLAMASI BEKLENİYOR
Manavgat'ın ardından cumartesi gününün son programı, Aksu İlçesi'ndeki EXPO Center'da Ak Parti İl Başkanlığı'nın saat 18.30'da düzenleyeceği yemek olacak. Parti teşkilatlarından belediye başkan ve belediye meclis üyesi aday adaylarına, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcilerine kadar yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla yapılacak yemekte Başbakan Erdoğan, partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel'in, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor.
Başbakan Erdoğan, Antalya'daki ikinci gününe Kepez Belediyesi'nin Kepezpark Varsak açılışıyla başlayacak. Pazar günkü açılışın saati ise 10.30 olarak ilan edildi. Açılışın ardından helikopterle Korkuteli İlçesi'ne geçmesi planlanan Başbakan Erdoğan, burada saat 13.30'da başlayacak konuşmasının ardından yine helikopterle saat 15.30'da Finike'ye geçecek ve Antalya programını burada tamamlayacak.
PAZAR GÜNÜ SPORA BAŞBAKAN MOLASI
Antalya'da pazar günü yapılacak tüm yerel spor faaliyetleri, Başbakan Erdoğan'ın kente yapacağı ziyaret nedeniyle ertelendi. Antalya Valiliği'nin başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere, spor il temsilcilerine gönderdiği yazıda, Başbakan'ın kente geleceği ve açılışlar yapacağı, bu nedenle 15 Aralık tarihinde yapılacak resmi müsabakaların tatil edilmesi istendi.
'SPORCULAR AÇILIŞA GÖTÜRÜLECEK'
Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, maçların tatil edildiğini doğrularken, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Başbakan'ın pazar günü birbirine yakın 5 ayrı noktaya gideceği ve bu nedenle personelin tamamının buralarda görev yapacağını söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise sporcuların yeni yapılacak spor salonunun açılışına götürüleceği ve bu nedenle maçların oynatılmayacağını belirtti.
Futbol İl Temsilcisi İsmail Şener de 14- 15 Aralık tarihlerinde yapılacak Açık Öğretim Sınavları ve 15 Aralık'ta Başbakan geleceğinden dolayı maçlarda güvenlik tedbiri alınmayacağı, bu nedenle özellikle pazar günü oynayacak amatör küme maçlarını ertelediklerini açıkladı.
Bu arada Süper Lig takımı Medical Park Antalyaspor ise yarın saat 16.00'da Sanica Boru Elazığspor ile deplasmanda karşılacak.
MİLLETVEKİLİ SAPAN'DAN TEPKİ
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Başbakan Erdoğan'ın iki günlük Antalya gezisi yüzünden kentte adeta sıkıyönetim ilan edilmek istendiğini belirtti. Sapan, Erdoğan'ın ziyaret edeceği Manavgat'ta Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun, eylem yapması olası kişileri gözaltına aldıracağına yönelik sözler söylediğini iddia ederek, "Bu sözlerin basına yansıması üzerine Kaymakam Bulgurlu yalanlama yoluna gitmek zorunda kaldı. Ne yazık ki kaymakamın açıklaması hiç inandırıcı değil. Çünkü bunun örneklerini Erdoğan'ın daha önceki gezilerinde yaşadık. Niyet okumaya dayalı bu tavır, anti demokratik, insanlık dışı ve çok tehlikeli bir uygulamadır. Antalya'da bunu düşünen kamu yöneticilerinin olması kabul edilemez" dedi.
'SPOR, SİYASETE ALET EDİLİYOR'
Yıldıray Sapan, Başbakan Erdoğan'ın gezisi nedeniyle 15 Aralık Pazar günü Antalya'da yapılacak spor faaliyetlerinin valilikçe iptal edilmesine de sert tepki gösterdi. Bu konuda ileri sürülen gerekçelerinin geçersiz ve anlamsız olduğunu dile getiren Sapan, "Anlaşıldığı kadarı ile AKP yöneticilerinin Erdoğan'ın Antalya'daki açılışlarına katılımın cılız olacağına dair endişesi var. Bu nedenle amatör maçları iptal edip, sporcuları törene taşımak istiyorlar. Açılan yerler arasında yüzme havuzunun olmasını bahane gösteriyorlar. Yapılan tek kelimeyle spora siyaset karıştırılmasıdır" diye konuştu.