Emre BAYLAN/ANTALYA, () - CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Ergün Kurt, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Kurt, istifaların kendisiyle sınırlı kalmayacağını belirtirken, başka bir siyasi partiye katılmalarının ise gündemde olmadığını söyledi.
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök'ün belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyle birlik ve beraberlik görüntüsü verdiği gün kendi yönetiminden istifa geldi. Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılarından Ergün Kurt partiden istifa etti. Ergün Kurt, istifalarının 'Başka partiye geçecekler' şeklinde yorumlanmaması gerektiğini belirterek, şu ana kadar diğer siyasi partilerle yapılmış bir görüşmeleri olmadığını belirtti.
'İSTİFALAR DEVAM EDECEK'
Parti içinde yerel seçim süreci ve sonrasına ilişkin temel eleştirilerinin bulunduğunu kaydeden Kurt, eleştirilerinin karşılık bulamaması üzerine bu kararı almak durumunda kaldığını dile getirdi. Kurt, özellikle CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ercan Merthatun üzerinden parti içinde Alevilere dönük bir söylem geliştiğini, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Kurt, istifaların kendisiyle sınırlı kalmayacağını, devam edeceğini de sözlerine ekledi.
CHP İl Başkanı Devrim Kök ise henüz il başkanlığına ulaşan bir istifa olmadığını söyledi.
EB(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)