TÜRKİYE, Irak, Suriye ve İran'daki Kürt partilerin temsilcileri yarın Ankara'da, düzenlenecek olan konferansta barış, demokrasi ve çözüm modellerini tartışacak. Konferansta BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PYD Eş Genel Başkan Asya Abdullah ile AK Parti MKYK üyesi Prof.Dr. Mazhar Bağlı'nın da konuşma yapacağı belirtildi.
Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi'nce yarın Ankara'da gerçekleştirilecek olan 'Kürtler, Barış, Demokrasi ve Çözüm modelleri' konulu konferans 2 gün sürecek. konferansla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye’de 1920’lerden itibaren farklı şekillerde varlığını sürdüren Kürt sorununun, demokratik yöntemlerle çözümüne yönelik görüşmelerin başlaması, yalnızca Türkiye’de değil, Kürtlerin yaşadığı tüm ülkelerde ve bölgelerde yeni bir sürecin, beklentinin ve algının yaşanmasına yol açtığı belirtildi. Açıklamada, "İran, Irak ve Suriye’de yaşayan Kürtlerin de geleceğini ilgilendiren bir dönemden geçilmektedir. Konferans Kürtlerin barış, demokrasi ve çözüm sürecine bakışları, beklentileri ve talepleri Suriye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, İran ve Türkiye’den katılımcıların sunuşlarıyla kapsamlı bir şekilde tartışmaya açılacaktır" denildi.
Programı açıklanan konferansta, Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi adına Fuat Hüseyin, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adına Hemrin Hewramani, Irak'taki Goran Hareketi adına Yusuf Muhammed, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) adına Azat Cundiyani, Irak İslami Birlik Partisi adına Abo Bekir Ali, BDP adına Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Suriye'deki PYD adına Eş Genel Başkan Asya Abdullah, Suriye Kürt Yüksek Konseyi adına İsmail Hani, İran'dan politikacı Abdullah Salih, DTK adına Seydi Fırat konuşmacı olarak yer alacak. Ak Parti MKYK üyesi Mazhar Bağlı'nın konuşma yapacağı konferansta, eski Milletvekili Hüsamettin Korkutata ve Prof.Dr. Mithat Sancar'ın da birer konuşma yapacağı belirtildi.

FA(GG/AAA)