Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), () - GENELKURMAY Başkanlığı İstihbarat Subaylığı görevinden kıdemli yüzbaşı rütbesiyle emekli olan Mersin'in Anamur Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Türk bayrağının indirilmesine sert tepki gösterdi. Başkan Türe, "Buna müsaade eden komutanlar hakkında işlem yapmayan Genelkurmay Başkanı'nı kınıyorum. Genelkurmay Başkanı hakkında işlem yapmazsa Başbakanımızı da kınayacağım" dedi.
Belediye Kültür Müdürlüğü'nün bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Gençlik Şöleni'nde kendisine verilen Türk bayrağını öperek alan Belediye Başkanı Mehmet Türe, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Türk bayrağına saldırıların son günlerde sık sık gündeme geldiğini belirten Türe, "KKTC'de bayrak indirildi, Mersin'de bayrak yakıldı son olarak da Diyarbakır Lice'de bayrağımız indirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kışlası'ndan bayrağı indiren çapulcuları hep beraber izliyoruz. İzliyoruz da tepki göstermiyoruz. Tepki göstermek illa ki sokaklara kavga ederek onların seviyesine inmek değil. Demokratik platformlarda bunu men edip, bu tür hareketlerin karşısında, birlik ve beraberliğimizi korumaktır. O şehit kanları ile sulanmış kutsal topraklarımız, vatanımızı ve asil Türk milletinin bağımsızlık timsali olan ay- yıldızlı bayrağımızı indiren şerefsizi buradan kınıyorum" diye konuştu. Türk bayrağının indirilmesini müsaade eden askeri de kınadığını belirten Türe, şöyle devam etti:
"O askeri değil, nöbet tutan Mehmetçiği değil, onun başındaki meslektaşım bile diyemeyeceğim, komutanları kınıyorum. O askerleri, oradaki rütbelileri, cezalandırmazsa Genelkurmay Başkanı'nı kınıyorum. Genelkurmay Başkanı işlem yapmazsa onun hakkında da yasal işlem yapmayan Başbakanımızı kınayacağım."

MÜ(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)