NEVŞEHİR’in Hacıbektaş ilçesi Belediye Başkanı ve CHP'nin başkan adayı, Ali Rıza Selmanpakoğlu, Türkiye’de, eğer adaletin temeline dinamit konmuşsa, bu doğrultuda bir takım çaba ve çalışmalar varsa, bunun büyük tehlike olduğunu söyledi.
Başbakan ve Adalet Bakanı arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında “Alevi hakim” sözünün geçmesini değerlendiren Selmanpakoğlu şöyle konuştu:
“Türkiye Alevisiyle, Sünnisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir bütündür. Böyle bir bütünü parçalamak için yabancılar yıllardır çaba sarf ediyor. İçeride de bir takım işbirlikçileri kullanıyorlar. Ama bizler bir Başbakan’ın, Adalet Bakanı’nın buna alet olarak demeç vereceğini aklımızdan, hayalimizden bile geçirmezdik. Enteresan bir durumla karşı karşıyayız. Irak ve Suriye üçe parçalanmaya doğru gidiyor. Türkiye’de de yeni bir azınlık yaratma projesini, hakimlere talimat verilerek mi ortaya çıkarmak istiyorlar. Bu yapıyı asla kabul edemeyiz. Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü açısından bu tür görüşmeleri son derece tehlikeli görüyorum. Hele adalet mülkün temelidir diyen Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye’de, eğer adaletin temeline dinamit konmuşsa, bu doğrultuda bir takım çaba ve çalışmalar varsa, bu daha büyük tehlikedir. Böyle bir gaf yapılmışsa dönülür veya özür dilenir diye düşünüyorum.”

SK(OE/AAA) (FOTOĞRAFLI)