Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Dışişleri Bakanlığı'ndaki Suriye görüşmesi ses kayıtlarının internete düşmesinin Türkiye açısından vahim olduğunu belirtti. Akşener, "Yani nereden baksanız vahim ama bu konuşmanın içinde beni en çok rahatsız eden yani bir kamu görevlisi ağzından binlerce kilometrelik sınırımızın kevgire döndüğü ifadesidir. Sınırlarımızın kevgire döndüğünü bilirdik de devletimizin de kevgire döndüğünü gördüm ben" diye konuştu.
Elazığ'a, partisinin belediye başkan adayı Doç. Dr. Bilal Çoban’ın seçim kampanyasına destek vermek için gelen MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Akşener, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin sağduyulu, kardeşlik hukukunu ve istikrarı koruyan tavrı ile açıklamalarının millet tarafından büyük takdirle karşılandığını söyledi.
Gazetecilerin, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan Suriye görüşmesinin konuşma kayıtlarının internete sızmasıyla ilgili sorusu üzerine Akşener, "Şimdi ben yani inanamıyorum. Bir kere Oslo görüşmelerindeki ciddiyetsizliğin aynısını orada görüyorsunuz. İkincisi; dinlenmesi ve yani çok önemli bir konunun görüşüldüğü bir toplantının ortam dinlenmesi açısından dinlenebiliyor olması Türkiye açısından vahim. İçeriğine baktığınız zaman, seçim kazanmak için nelere tevessül edilebileceğini görmek açısından vahim. Yani nereden baksanız vahim ama bu konuşmanın içinde beni en çok rahatsız eden yani bir kamu görevlisi ağzından binlerce kilometrelik sınırımızın kevgire döndüğü ifadesidir. Sınırlarımızın kevgire döndüğünü bilirdik de devletimizin de kevgire döndüğünü gördüm ben. Gerçekten çok üzgünüm. Ülkem adına endişem artmıştır. Allah encamımızı hayreylesin" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kısıklığıyla ilgili soru üzerine ise Akşener, "Ben o tür konularda katiyen yorum yapmam. Çünkü seçim yapılıyor. Seçimlerde hepimiz yüksek sesle konuşabiliyoruz. Allah şifa versin inşallah, yani o konularda konuşmam. Ama az önceki sorunuz gerçekten Türkiye için çok vahim bir hadisedir. Yani daha sonra sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Umarım ben endişelerim konusunda yanılıyorumdur" ifadelerini kullandı.
Akşener, sosyal medya sitesi Twitter ile video paylaşım sitesi YouTube'nin kapatılması, Facebook’un da kapatılacağı yönündeki iddialar için de "Ben daha ilk Youtube kapatılacak diye bir bilgi olduğunda Sayın Başbakan’a bir öneride bulunmuştum; bunları kapatmak yerine ağzını kapatsan daha iyi olur diye. Aynı fikre de devam ediyorum" dedi.

GY(GG/CK) (FOTOĞRAFLI)