ELAZIĞ'DA MİTİNG DÜZENLEDİ
MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, esnaf ziyaretinin ardından partisinin Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaklaşık 5 bin kişiye konuştu. 17 Aralık operasyonunda yaşananları hatırlatan Akşener, "Yıllar evel sayın Tayyip Erdoğan bir konuşma yapıyor. E cenabı hak büyük, istemezse yaprak kıpırdamaz. İşte adama böyle söyletir. Diyor ki; 'Bir gün Tayyip Erdoğan zengin olmuş derlerse bilin ki o hırsızlık yapmıştır.' El hak haklıymış. Sonra diyor ki; 'Hırsızlık babadan evlada geçer.' Biz itiraf etmiştik. El hak haklıymış. Sayın Başbakan’ın mitinglerini izleyin her önüne gelen sosyal grubu hain, aşağılık, haşhaşi, terörist ilan ediyor. Her grubu fakat bu arada Abdullah Öcalan’ın ses kaydı düştü. 10 bin kadro istemiş sayın Başbakan’dan. Evet onayı almış. 10 bin kadro eşittir Kandil’deki 10 bin. Şimdi bir tarafa siz sayın Başbakan bir tarafı terör örgütü olmakla suçlarken asıl terör örgütüyle sarmaş dolaş. Asıl terör başıyla ahbap çavuş olmuş. Bunu oylayacaksınız" dedi.
Meral Akşener, Başbakan Erdoğan’a yapılan Peygamber benzetmesine de değinerek şunları söyledi: "Hepimizin elinde iman metresiyle imanımızı ölçen sayın Başbakan’ın, inançlı bir insan olduğuna inandığımız sayın Başbakan’ın kendi üzerinden şirk koşulmasına, kendisine Allah’ın vasıflarının mal edilmesine bir sözünü bir tavrını beklerdim. Duydunuz mu? Hayır. Diyanet’ten bir şey duydunuz mu? Hayır. İlahiyat Fakültesi alimlerinden bir şey duydunuz mu? Hayır. Dört hafta üst üste Cuma namazlarında gıybet konusunda okundu. Müftü ve imamlar okudu. Ellerine tutuşturuldu. Gıybet konusunda hutbe okundu. Buna karşılık Allah’a şirk koşulmasına kimse bir şey demedi. Sonra birisi çıktı Hazreti Peygamberimizle eş tuttu haşa. Sonra daha vahimi var. Sayın Başbakan böyle bir topluluğa konuşurken coştu ve dedi ki; ‘gazabımızdan rahmetimiz daha öndedir.’ Yazıklar olsun. Gazap ve rahmet Allah’a mahsustur Allah’a. Sonra daha vahim bir şey oldu. İman metreyle gezenler Allah büyük herkesin gözünün önünde bir başka şey yaşandı. O da rüşvet meselesiyle görevinden olmuş bir Devlet Bakanı Bakara Suresi’yle makara yaptı. Ne beklerdiniz? Sayın Başbakan’ın bu arkadaşımızı partisinden ayırmasını beklerdiniz. Ne beklerdik? Diyanet’in bu konuda bir görüşünün olmasını beklerdik. İlahiyat Fakültesi’ndeki o hocaların bu konuda bir görüşünün olmasını beklerdik? Her birimiz hakkında ülkücüler Fatiha bilmez diyenlerin üzülmeyin üzülmeyin Fatiha nasıl okunurmuş Elazığ’dan göstereceksiniz. Hatta yanına bir de Ayet-el Kürsi konulacak gibi görünüyor." 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Akşener, "Bir şeye daha kızıyor. Hani kalktı ya andımız. Şimdi bu andımız niye rahatsız etti Başbakan’ı? Hani Türk meselesi rahatsız ediyor anladık da, fakat üstünde bir yazı var diyor ki; ‘Varlığım Türk varlığına armağan olsun.’ Ama ama çok üzüldü Başbakan buna. Herkes varlığını yeşil dolarlara armağan etmiş de Türk varlığına armağan edebilir mi? Edemez, gitti andımız. Sonra bir şey daha var. Ne diyor? Diyor ki ‘Türküm doğruyum.’ Baştan aşağı hırsızsın, baştan aşağı yanlışsın Türküm doğruyum diyebilir misin? Diyemezsin gitti Andımız" diyerek Elazığ şivesiyle 'Ahan da gelik" diye konuştu.

GY (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)