Partililer tarafından bu gün öğle saatlerinde birlik parkında karşılanan MHP Genel Başkan adayıMeral Akşener, daha sonra partililerle beraber yoğun konvoy eşliğinde Mevlana türbesini ziyaret etti. Türbeden çıktıktan sonra vatandaşlarla sohbet eden Akşener, isteyenlerle fotoğraf çekindi. Bunun ardından Rixos oteline geçerek basınla bir araya geldi. Basına yaptığı açıklamada;

“Malum bizim bir kongre talebimiz vardı, önce imza topladık, sonra mahkemeye gönderildik. Sonra da 8 Nisan’da mahkeme bir duruşma yaptı ve kongrenin yapılmasına dair olağanüstü kurultayımızın icra edilmesine dair bir karar aldı. Bu kararından sonra 3 kişilik bir çağrı grubu mahkeme oluşturdu. Onların kendi aralarında yaptığı toplantıdan sonra bir kongre tarihi ilan ettiler 15 Mayıs diye ve o çerçevede bende malum illerimizde önce imza almak için tak tak delegelerimizle konuşmuştum şimdi de o delegelerimizle ve gittiğimiz şehirlerimiz de oradaki hem şehirlerimizle kucaklaşmak, görüşmek amaçlı il gezileri sürdürüyorum. Bu çerçeve de bu günde Konya’dayım.”

“Kaçmayın, kaçmayın, kaçmayın…”

Türkiye’ de otorite, ister Türkiye olsun ister bir siyasi partinin Genel Başkanı olsun, siyasi partiler yasası o kadar otoriter bir yasadır ki; öksürseniz sizi kapının dışına koyabilirler. O nedenle ihraç istemi ile disipline verebilirim, verilebilinirim. Ama benim icra edilmeye yönelik herhangi bir tavrım, eylemim olmadı. Son derece nezaketen bir şekilde ben ve arkadaşlarım bu süreci sürdürüyoruz. Bizim tek bir suçumuz var; 1 Kasım seçimlerinin ülkücü iradeye ve MHP’nin potansiyeline yakışmadığını, MHP’nin potansiyelinin bu ülkeyi yönetmeye yetecek kadar geniş olduğunu şayet bu potansiyeli uygun bir çalışma biçimi ile gerçekleştirildiği takdirde de ilk seçimlerde hızlıca bu sonuca ulaşabileceğimizi yani böyle bir iddiayı dile getirdik. Kendilerine 1153 delege, 21 Mart 2015’te seçtiler, o delegelerden de biri benim yani oy veren delegelerden biri benim. Sonuç itibariyle keşke genel merkez ve sayın Genel Başkan, bu kongreyi bu olağan üstü kurultay talebimizi sunduğumuz zaman yerine getirseydi ama korkunun ecele faydası yoktur. Bu kongre olacak, bu kongreyi mahkeme değil bu ülkücü irade istiyor. Benim buradan çağrım şu; elinizde ki otoriter imkanlarını sonuna kadar kullanabilirsiniz elinizi tutan yok ama kaçmayın, kaçmayın, kaçmayın…  Çünkü o sizin delegeniz, sizi seçen delege. Nesi ne güvenmiyorsunuz? Sonuçta, delegelerimiz üst kurul delegelerimiz neyi uygun görürse ona da ben amenna ve saddakna diyeceğim ve sonuçlarına uyacağım”

“Bahçeliyi ezerim geçerim”

Toplantı sırasında bir gazetecinin “Bahçeliyi ezerim geçerim” ifadesi doğru mu? Sorusuna Genel Başkanın cevabı şu oldu;  “Ezerim kelimesi çok güçlü bir kelimedir, kişisel olarak buna cevap vermek durumundayım. Vallahi belinde silahı olanlar beni ezemedi. Dolayısıyla çok zor, çok zor…” dedi.

İkinci durağı Konya olan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, akşam saat 18:30'da Konya'da vatandaşlarla bir araya gelecek.