ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, 'stadyum inşaatının yerel yönetimler tarafından mesai saati uygulamasıyla engellendiği yönündeki açıklamasına, "Mesai saatleri valilik tarafından belirlenir. Yani sevgili bakan 'Yerim yok oynayamıyorum diyemiyor'" sözleriyle tepki gösterdi.
Mustafa Akaydın, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın dün Antalya'daki 33 bin kişilik stadyum inşaatı incelemesinde, "Temel attığımız günden bu yana arzu edilen hızla inşaatı sürdüremedik. Çünkü mesai saatleri konusunda sürekli engelle karşılaşıyoruz. Mesai saatleriyle ilgili engellemenin hızla yerel makamlarca ortadan kaldırılması lazım. Saat 18.00'den sonra çalışmayan bir şantiyenin, 1 yılda 33 bin kişilik bir stadyumu bitirmesi mümkün değil" sözlerini eleştirdi. Mesai saatlerinin valilikler tarafından belirlendiğini belirten Akaydın, "Ben büyükşehir belediyesinden ceza kesildiğini duymadım, emir vermedim. Gürültü yapılıyorsa bunun da sorumlusu valiliktir, belediyeler değil" dedi.
'ENGELLEMİYOR, DESTEKLİYORUZ'
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın, 2012 yılında Antalya'da 5 önemli spor tesisinin temelinin atılacağı, ya da bitirilmiş olarak teslim edileceği yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Akaydın, bunlardan birinin stadyum olduğunu, bu inşaatın temelinin de gecikmeli olarak atıldığını söyledi. Antalya'ya kamu yatırımı olarak devlet bütçesiyle spor tesisi yapılmasını istediklerini vurgulayan Akaydın, şöyle konuştu:
"Ama bugün basında renkli renkli kartonla politikacılar dizilmişler, ellerinde 400 milyonluk proje olduğunu söylüyorlar. Aradan tam iki sene geçti. Ama bu Gençlik ve Spor Bakanı diyor ki, 'Biz bunu çok hızlı bitireceğiz ama yerel yönetimlerin mesai saati engellemelerinden dolayı daha iki sene bu yatırım sürecek.' Arkadaşlar iki belediye başkanı burada. Onlara sordum ve bizim bir engellememiz yok, projeyi üçümüz birden destekliyoruz. Zaten mesai saatleri kentte belediyeler tarafından belirlenmez. Valilik tarafından belirlenir. Yani sevgili Bakan 'Yerim yok oynayamıyorum diyemiyor' da 'Yerel yönetimlerde oluyor bu işler' diyor. Ne alakadır anlayamadım."
'İSTERSE 3 VARDİYA ÇALIŞIRLAR'
Başkan Akaydın, kendi bilgisi dahilinde belediye tarafından stadyum inşaatına yönelik herhangi bir ceza işlemi uygulanmadığının altını çizdi. Akaydın, "İsterse üç vardiya çalışırlar. Sadece valilik mesai saatini ayarlarken, yaz ayları için turizmden dolayı inşaat yasağı uyguluyor. Stadyum inşaatı için vali bunu görmezden gelebilir. Ama belediyelerle hiç ilgisi yok söylediklerinin" diye konuştu.