ÖĞRENCİLERDEN daha düşük miktarda maaş aldıklarını iddia eden akademisyenler meclis önünde doktora tezlerini yaktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde toplanan Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) üyeleri, aldıkları maaşın, ders verdikleri öğrencilerinden daha az olmasını tez yakarak protesto etti.

ÖZGEDER Genel Başkanı Vahdet Özkoçak yaptığı basın açıklamasında, akademisyen yetiştirmenin 6 yıl sürdüğünü ve bu süreçte, ortalama 3 yabancı dil öğrenerek, tez araştırmaları için gerek yurt içi gerek yurt dışı seyahatler düzenlediklerini, çalışma alanı ile ilgili konferans, sempozyum, seminer gibi etkinliklere katıldıklarını, bilimsel dergilere abone olduklarını ve haftalık laboratuar ve teori derslerini herhangi bir ek ücret almadan yürüttüklerini ve bu çalışmaların akademisyenlerin maaşından daha fazlasına tekabül ettiğini belirtti.

Özkoçak açıklmasında, “Yetiştirdiği öğrencisine, hocasından 2-3 kat fazla ekonomik imkan sunan bu sistemde akademisyen olmak ya da akademide kalmak imkansız hale gelmiştir, Oysa Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda nitelikli akademisyenlerin akademiye katkıları, vazgeçilmesi imkansız ehemmiyet arz etmektedir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından akademisyenler, Bilimsel makaleler bulunan dosyaları ve doktora tezlerini yakarak durumu protesto etti. Akademisyenler daha sonra olaysız dağıldı.