AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, partilerinden istifa eden milletvekillerine sert tepki göstererek, "Siyasi ömrünü tamamlamış olanların, giderayak ucuz kahraman olma çabalarını ve zavallı durumuna düşmelerini hayretle izliyoruz" diye konuştu.
Milletvekili Aydın Şengül, siyasette omurgalı olmanın, dik durmanın önemine değinerek, egolarla, nefislerle hareket etmenin yanlış bir davranış biçimi olduğunu söyledi. Şengül, AK Parti’den istifalara tepkilerini şöyle dile getirdi:
"Ego ve nefis, insanları yer bitirir. Bu arkadaşlar da eminim yaptıklarından hiç mutlu olmayacaklar, aksine rahatsız olacaklardır. Enteresan olan, askeri darbe teşebbüsleri sonrası demokrasiye sahip çıkma adına AK Parti’ye katıldıklarını ifade eden bu arkadaşların yine bir darbe operasyonu öncesi gemiyi terk etmesidir. Şimdi şunu sormak gerekiyor. Bu arkadaşların demokrasi algısı mı değişti? Yoksa bugün halkın iradesine ve siyaset kurumuna yapılan bu komployu görmezden mi gelmektedirler? Bunu da halkımızın takdirine bırakıyoruz. Sağduyulu halkımızın bu gibi zihniyetlere en güzel cevabı yine sandıkta vereceğine inanıyor ve daha güçlü bir şekilde yürüyüşümüzü sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz."