Mehmet Akif AVŞAR/BAYINDIR (İzmir), () - İZMİR’in Bayındır İlçesi’nde CHP'nin 164 oy farkıyla geçtiği AK Parti'nin İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz incelemeye alındı. CHP ve AK Parti’li birçok milletvekilinin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda partili İlçe Seçim Kurulu önünde toplandı.
Seçim sonucuna AK Parti’li Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’ten gelen itirazın ardından AK Parti’nin avukatları İlçe Seçim Kurulu’na dilekçeyle başvuruda bulundu. İlçe Seçim Kurulu’nun bahçesi ise her iki partinin seçmenleriyle dolup taştı. Bahçenin bir kenarında AK Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ve ekibi, diğer tarafta ise CHP’li aday Ufuk Sesli ve ekibi çıkacak sonucu merakla bekliyor.
AK Parti ve CHP’lilerin ilçe seçim kurulu önündeki bekleyişi üzerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi herhangi bir gerginliğe karşı geniş çaplı önlem aldı. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun da geldiği Bayındır’da, Başkan Kertiş’in itiraz dilekçesinin seçim kurulunca dikkate alınması halinde oy sayım işleminin tekrar yapılacağı öğrenildi. Partililerin alkışları arasında Bayındır İlçe seçim Kurulu’na gelen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti’nin toplam 100 sandığa itiraz etmesi üzerine, CHP’li aday Ufuk Sesli’ye, "Siz de tüm sandıklara itiraz edin" dedi. Kocaoğlu kalabalığa sakin olmaları çağrısında bulundu.
Seçim sonunda CHP'nin 9 bin 824 oy, AK Parti'nin de 9 bin 660 oy aldığı açıklanmıştı.

MAA(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)