Oktay ENSARİ- Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, cumhurbaşkanlığı seçimine Ankara ve Kayseri’de de katılım oranı düşük olduğunu belirterek, "Partilerden birinin, kendi partisini protesto ederek sandığa gelmediğini tespit ettim" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimini kazanmasının ardından muhalefet partilerinde liderlik tartışması görüleceğini öne sürer Yakut, şunları söyledi:
"Ak Parti’de yeni bir genel başkan ve başbakan olacak, yeni bakanlar kurulu oluşacak. Muhalefet partilerinde genel başkanlık tartışmalarını da gündeme getirecek. Önümüzdeki 2015’te yapılacak genel seçimde, CHP ve MHP ittifak halinde seçime girer. Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimi güzel kurgulanmış bir adımdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi de bunun bir adım ileri aşamasıydı. 2015 seçimlerine ittifak halinde birlikte girebilirler. Ankara’da da, Kayseri’de de katılım oranı düşük oldu. Partilerden birinin, kendi partisini protesto ederek sandığa gelmediğini tespit ettim. Hangi parti olduğunu söylemem doğru değil. Önümüzdeki seçim içerisinde genel başkanlar da bir değişiklik olmaz birlikte ittifak ederlerse, yine iki parti seçmeninin bir kısmı bugün olduğu gibi sandık başına gitmeyebilir. Bu birlikteliği çok sağlam temellere dayandırırlarsa, belki farklı bir netice alabilirler."

FOTOĞRAFLI