AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, partisinin  İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin eski Osmanlı misyonunu üstlendiğini gören diğer ülkelerin entrika çevirdiğini öne sürdü.
Ak Parti İl Danışma Kurulu, Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK parti milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe ve belde başkanlarıyla partililer katıldı. İl Başkanı Ömer Dengiz, yönetiminde bulunan ancak, belediye meclis üyeliği için görevlerinden istifa eden 1’i kadın 8 kişiye teşekkür plaketi verdi. Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, görev süresince yaptığı hizmetleri slayt eşliğinde anlattı. Seçim sürecinde de yaptıkları hizmetleri ve yapacaklarını anlatacağını, diğer adaylarla tartışmaya girmeyeceğini söyleyen Özhaseki, "Yere basan projelerimizle yeniden hizmete talip olacağız" dedi.
'30 MART'TA HERKESE GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ'
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kayseri milletvekili İsmail Tamer, gezi olayları ve 17 Aralık sürecini değerlendirdi. Türkiye’nin 5 sente muhtaç olduğu günlerin geride kaldığını ve AK parti hükümetiyle dev projelere imza atıldığını kaydeden Tamer şöyle konuştu:
"Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlar, bizim hükümetimizle beraber geride kaldı. Etraftaki ve dünyadaki diğer ülkeler adeta Türkiye’nin eski Osmanlı misyonunu alabilmek uğruna onu gördükleri için entrikadan geri kalmadılar, çevirmeye de devam ediyorlar.   Onlar ne kadar entrika çevirirse çevirsin, biz eskiden olduğu gibi birlik beraberlik içinde bu birliğimizi bozmadan, başbakanımızın etrafında adeta tek yumruk gibi kenetlenerek onlara fırsat vermeyeceğiz. Bu yapılan operasyonlar Türkiye Cumhuriyeti'ni ve partimizi direk hedef alsa da, en ufak sıkıntı yaratmadan daha güçlü şekilde 30 mart seçimlerinde herkese gereken dersi vereceğiz."
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.